Pettunud Kovalainen: olen vist vanaks jäänud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Kovalainen (vasakul)
Heikki Kovalainen (vasakul) Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskonnas hooaja kahel viimasel etapil kaasmaalast Kimi Räikköneni asendanud soomlane Heikki Kovalainen tunnistas pärast eilset Brasiilia etappi, et on oma esituses pettunud.

Kovalainen lõpetas nii USA kui ka Brasiilia etapi 14. kohal, jäi punktidest kaugele ega suutnud aidata Lotusel meeskondlikus arvestuses neljandast kohast kõrgemale kerkida. «Jälle ei leidnud ma algusest peale kiirust. Kas ülesanne oli minu jaoks äkki liiga raske?» arutles soomlane pärast sõitu MTV Spordile antud intervjuus.

32-aastane Kovalainen ei olnud enne Lotuse rooli istumist peaaegu aasta aega vormel-1 sarjas võistelnud. «Praegu ei oska ma küll kedagi teist süüdistada kui meest ennast,» raputas Kovalainen endale tuhka pähe. «Võib-olla oligi rumal arvata, et suudan keset hooaega rooli hüpata ja kohe kiiresti sõita. Eksisin just startides – vajalikku harjumuspärast tegutsemist napib,» nentis ta.

«Autot ei saa siinkohal ka kiruda – sellise autoga tuleks paremini sõita,» lisas soomlane. «Äkki olen tõesti vanaks jäänud? Või on asi ikkagi võistluspausis... Tegin vigu, mida ma tavaliselt ei tee. Ja järgmisele aastale vaadates ei olnud need kaks etappi mulle just parimaks reklaamiks,» möönis Kovalainen mornilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles