Kalev Ermits sai IBU karikasarjas karjääri parima koha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits.
Kalev Ermits. Foto: Andreas Nigol

Kalev Ermits sai Rootsis Idres laskesuusatamise IBU karikasarja etapil meeste 10 km sprindis 13. koha, mis on 21-aastase noormehe senise karjääri parim tulemus.

Võitjaks tulnud Andrei Makovejevile (Venemaa) kaotas Ermits 47,6 sekundiga. Mõlemad tegid kaks möödalasku. 

«Võistlused toimusid tugevas tormituules, mis jättis jälje kõikide laskmisele. Kalev Ermitsal oli päeva üks parimaid lasketiiru läbimisi. Samuti tegi ta enda kohta tugeva sõidu,» kommenteeris ELSFi juhatuse liige Hillar Zahkna.

Päev varem võisteldi samuti sprindis ning siis oli Eesti meestest 31. kohaga parim Daniil Steptšenko. Oma ainsa möödalasu tegi ta püstitiirus ning kaotas puhta laskmisega esikoha võitnud Timofei Lapšinile (Venemaa) 1.31,9ga.

«Daniil alustas esimesel ringil liiga kiiresti, mistõttu maksis lõivu kahel järgmisel. Eesmärk oli täita MK-etappidele kvalifitseerumise norm ning teha korralik hooaja avavõistlus, mis ka õnnestus,» ütles Hillar Zahkna.

IBU karikasari jätkub järgmisel nädalal Norras Beitostølenis, kus on kavas individuaalvõistlused ja sprint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles