Haruldane sündmus: Alonsole anti käsk Massa mööda lasta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (paremal) ja Felipe Massa.
Fernando Alonso (paremal) ja Felipe Massa. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Brasiilias peetud vormel-1 hooaja viimasel etapil andis Ferrari meeskond oma esisõitjale Fernando Alonsole enne võistlust haruldase käsu – tiimikaaslane Felipe Massa tuleb võimaluse tekkides endast mööda lubada.

Massa on Ferraris sõitnud kaheksa aastat ning olnud korduvalt ise see mees, kes peab vajadusel tiimi esinumbrile koha loovutama. Seekord soovis Ferrari aga meeskonnast lahkuvale ja tuleval aastal Williamsi rooli istuvale brasiillasele kodusel etapil kingitust teha.

«Fernando pidi mind mööda laskma, kui oleksin tema järel sõitma sattunud,» lausus Massa vormeliajakirjanikule James Allenile. Seesugust tiimikäsku kinnitas hiljem ka Ferrari boss Stefano Domenicali. Paraku läks hea plaan vett vedama, sest kohtunikud määrasid brasiillasele rajapiiride ületamise eest boksist läbisõidukaristuse ning Massa lõpetas alles seitsmendal kohal, samas kui Alonso tõi oma Ferrari finišisse kolmandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles