Basel šokeeris taas Chelseat, Barcelonale hooaja esimene kaotus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baseli mängija Mohamed Salah tähistab võiduväravat Chelsea üle.
Baseli mängija Mohamed Salah tähistab võiduväravat Chelsea üle. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas peetakse täna ja homme alagrupiturniiri eelviimase vooru kohtumised. Tänase õhtu üllatustulemuse eest hoolitses Basel, kes alistas kodus 1:0 Chelsea. Ainsa värava lõi 87. minutil Mohamed Salah. Seejuures sai Basel Chelseast jagu ka esimeses omavahelises mängus.

Hoolimata kaotusest tagasi Chelsea aga siiski edasipääsu 16 parema hulka, sest viimases voorus kohtuvad lähimad jälitajad Basel ja Schalke omavahel ning mõlemad Londoni klubist enam mööduda ei saa.

Enne tänaseid mänge kuristiku äärel olnud kevadine finalist Dortmundi Borussia alistas 3:1 Napoli ning Barcelona sai hooaja esimese kaotuse, kui võõrsil jäädi 1:2 alla Amsterdami Ajaxile. Seejuures mängis Ajax peaaegu terve teise poolaja kümnekesi, kui 48. minutil eemaldati väljakult Joel Veltman.

Londoni Arsenal asub juba 1. minutil kodus Marseille' vastu juhtima, värava autoriks Jack Wilshere

Võitu vajav Dortmundi Borussia saab oma tahtmise ja asub Napoli vastu juhtima, kui 10. minutil realiseerib penalti Marco Reus

Viini Austria läheb võõrsil 11. minutil Porto vastu 1:0 ette, värava autor Roman Keinast

Väravaid tuleb järjest - Kaka viib 13. minutil AC Milani võõrsil Celticu vastu 1:0 ette

Amsterdami Ajax läheb Barcelona vastu 19. minutil kodus 1:0 juhtima, värava lööb Thulani Serero

Ajax kasvatab Barcelona vastu eduseisu, Danny Hoesen lööb kaitsjate peataoleku järel 41. minutil 2:0!

Ajax jääb kümnekesi, punase kaardi saab viimase kaitsjana Neymari maha tõmmanud Joel Veltman. Xavi lööb 49. minutil penaltist Barcelonale ühe värava tagasi, 2:1.

Porto viigistab 48. minutil Viini vastu 1:1, värava autoriks Jackson Martinez

Milan asub 2:0 juhtima, teise värava autor on Cristian Zapata

Milan lööb Celticu vastu 60. minutil kolmandagi värava seisuks 3:0 ja mäng peaks sellega olema tehtud, tabamuse autor on paljukirutud Mario Balotelli

Dortmund asub Napoli vastu 2:0 juhtima, teise värava lööb 60. minutil Jakub Blaszczykowski

Arsenal kasvatab 65. minutil Marseille vastu eduseisu 2:0 peale, taas on täpne Jack Wilshere. Londoni klubi eduseis võiks olla suuremgi, kuid avapoolaja lõpus jättis Mesut Özil realiseerimata penalti.

Napoli lööb Dortmundi vastu seisuks 1:2 ühe värava tagasi, 71. minutil on täpne Lorenzo Insigne

Dortmund taastab aga kiirelt kaheväravalise edu, 78. minutil lööb Pierre-Emerick Aubameyang 3:1

Üllatus õhus - Basel asub 87. minutil Chelsea vastu 1:0 juhtima! Värava lööb Mohamed Salah

Terve teise poolaja kümnekesi mänginud Ajax võidab Barcelonat 2:1!!!

Basel alistab Chelsea 1:0!!!

Kõik mängud on lõppenud!

E-grupp

Basel – Chelsea 1:0 LÕPPSEIS

(87. Salah)

Steaua – Schalke 04 0:0 LÕPPSEIS

Tabeliseis: 1. Chelsea 9 p, 2. Basel 8 p, 3. Schalke 7 p, 4. Steaua 3 p

Viimases voorus kohtuvad Chelsea - Steaua ja Schalke - Basel

F-grupp

Arsenal – Marseille 2:0 LÕPPSEIS

(1., 60. Wilshere)

Dortmund – Napoli 3:1 LÕPPSEIS

(10. pen Reus, 60. Blaszczykowski, 78. Aubameyang - 71. Insigne)

Tabeliseis: 1. Arsenal 12 p, 2. Dortmund 9 p, 3. Napoli 9 p, 4. Marseille 0 p

Viimases voorus kohtuvad Marseille - Dortmund ja Napoli - Arsenal

G-grupp

Zenit – Atletico 1:1 LÕPPSEIS

(74. Alderweireld ov - 53. Adrian)

Porto – Viin 1:1 LÕPPSEIS

(48. Martinez - 11. Keinast)

Tabeliseis: 1. Atletico 13 p, 2. Zenit 6 p, 3. Porto 5 p, 4. Viin 2 p

Viimases voorus kohtuvad Viin - Zenit ja Atletico - Porto

H-grupp

Celtic – AC Milan 0:3 LÕPPSEIS

(13. Kaka, 49. Zapata, 60. Balotelli)

Ajax – Barcelona 2:1 LÕPPSEIS

(19. Serero, 41. Hoesen - 49. pen Xavi)

Eemaldamine: 48. Veltman (Ajax)

Tabeliseis: 1. Barcelona 10 p, 2. Milan 8 p, 3. Ajax 7 p, 4. Celtic 3 p

Viimases voorus kohtuvad Milan - Ajax ja Barcelona - Celtic

ENNE MÄNGE:

E-grupp

Tabeliseis: 1. Chelsea 9 p, 2. Schalke 6 p, 3. Basel 5 p, 4. Steaua 2 p

Basel suutis Chelseat avavoorus võõrsil üllatada, võites kaotusseisust 2:1. Järgmisest kolmest voorust on Londoni klubi aga võtnud kolm võitu väravate vahega 10:1 ning kui täna õnnestub võõrsil Baseli vastu kas või viigipunkt saada, on neil koht 16 parema seas kindlustatud.

Schalket ootab ees reis Bukaresti, kus rumeenlased on Baselilt juba lõpuminutitel ühe punkti näpanud. Avamängu võitsid sakslased kodustaadionil 3:0, ent tänane kohtumine võib osutuda palju raskemaks. Võidu korral on Schalkel aga samas võimalik sõltuvalt Baseli ja Chelsea mängu tulemusest endale ka alagrupist edasipääs kindlustada.

F-grupp

Tabeliseis: 1. Arsenal 9 p, 2. Napoli 9 p, 3. Dortmund 6 p, 4. Marseille 0 p

Vigastustest räsitud Dortmundis on mõõn – eelmises voorus jäädi kodus Arsenalile alla 0:1, nädalavahetusel saadi aga koduliigas ja koduväljakul kindlalt 0:3 lüüa peakonkurendilt Müncheni Bayernilt. Avavoorus jäädi Napolile võõrsil alla 1:2 ning täna vastu vajab Dortmund kindlasti võitu, kuigi lootuse jätaks ellu ka viigipunkt. Siis aga poleks viimases voorus kõik enam Dortmundi enda kätes, vaid neil tuleks võõrsil võita Marseille’d ja loota, et Arsenal alistab samuti võõrsil Napoli.

Inglismaa kõrgliigas liidrikohal püsival Arsenalil on asjaolude kokkusattumisel võimalik täna edasipääs kindlustada ning midagi vähemat kui kolm võidupunkti alagrupi nullipoisi Marseille’ vastu oleks neile kahtlemata pettumus – kindlasti ei soovita edasipääsu lahendamist jätta viimase vooru kohtumisele võõrsil Napoliga. Avavoorus sai Arsenal Marseille’st võõrsil 2:1 jagu.

G-grupp

Tabeliseis: 1. Atletico 12 p, 2. Zenit 5 p, 3. Porto 4 p, 4. Viin 1 p

Täisedu nelja võiduga jätkav Madridi Atletico on pääsu 16 parema sekka juba taganud ja nii kaalub peatreener Diego Simeone võimalust põhimeestele puhkust anda. Nädalavahetusel tümitati koduliigas Getafet koguni 7:0 ja nii pole Zenitil kerget õhtut oodata. Simeone sõnul ei häiri hispaanlasi ka külm ilm, mille tõttu kohtumine algab erinevalt teistest mängudest juba Eesti aja järgi kell 19.

Zenit teab samas, et võit tagaks neile teise mängu tulemusest hoolimata samuti edasipääsu. Koduliigas saadi samas hooaja esimene kodukaotus, ent tabelit juhitakse endiselt. Avamängu Madriidis võitis Atletico 3:1.

Portot ootab viimases voorus ees kohtumine võõrsil Atleticoga ja seetõttu vajatakse tänasest kodumängust grupi punase laterna Viiniga kindlasti kolme võidupunkti. Esimest korda kohtuti avavoorus ning Porto sai võõrsil austerlastest jagu napilt, vaid 1:0.

H-grupp

Tabeliseis: 1. Barcelona 10 p, 2. Milan 5 p, 3. Ajax 4 p, 4. Celtic 3 p

Barcelona on edasipääsu juba kindlustanud ning see annab väikese lootuse Ajaxile, kes pidi avavoorus Camp Noul tunnistama koduvõistkonna kindlat 4:0 paremust. Sel hooajal koduliigas sügavas mõõnas oleva Milani peatreeneri Massimiliano Allegri naha päästaks vähemalt mõneks ajaks kindlasti edasipääs Meistrite liiga 16 parema hulka ning võit Celticu üle võibki selle täna tagada, kui Ajax ei suuda Barcelonat alistada.

Avavoorus saadi aga koduväljakul šotlaste vastu 2:0 võit kätte alles viimase kümne minuti jooksul ning Glasgow meeskonna alati fantastilise atmosfääriga kodustaadionil Celtic Parkil on varasematel aastatel pidanud kaotusekibedust tundma tänasest mitu korda tugevamadki Milani koosseisud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles