Maksupettuses kahtlustava poksi supertähe pangakontod arestiti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manny Pacquiao.
Manny Pacquiao. Foto: SCANPIX

Filipiini poksitäht Manny Pacquiao on kodumaal sattunud maksuameti teravdatud tähelepanu alla, kuna kahtlustatakse, et ta on jätnud oma miljonitesse dollaritesse ulatuvatelt sissetulekutelt maksud tasumata.

Pacquiao teatel arestiti kõik tema ja ta naise Jinkee kodumaised pangaarved. «See on ahistamine. Ma ei ole kurjategija ega varas. Ma ei varja midagi,» kurtis poksija telekanalile ABS-CBN. «Olen oma võidusummadelt juba USAs maksud tasunud. Kui ma ei oleks seda teinud, jahiks mind sealne maksuamet ja ma ei pääseks riikigi,» lisas ta.

Maksuameti teatel on Pacquiao jätnud maksud tasumata 2008. ja 2009. aastal USAs peetud matšide auhinnasummadelt. Tegu pole väikese rahaga, sest Pacquiaolt nõutakse 2,2 miljardit peesot ehk ligi 23 miljonit eurot. USA on sõlminud Filipiinidega kokkuleppe, vältimaks mõlema riigi kodanike topeltmaksustamist. Pacquiao on enda sõnul esitanud kodumaistele ametnikele ka vajalikud tõendid.

Maksuameti esindaja Kim Henaresi sõnul ei vasta see aga tõele. «Talle anti dokumentide esitamiseks kaks aastat aega. Tema tõi aga vaid kirja oma promootorilt, et kõik maksud on juba USAs makstud. See on vaid paberitükk, igaüks võib sellise valmis kirjutada,» lausus Henares The Telegraphile. «Võib-olla peaks ta paremad raamatupidajad ja advokaadid palkama.»

Samuti naeris ta välja Pacquiao jutu, nagu oleks arvete arestimine poksitähe rahatuks jätnud. «Ärge tulge mulle ütlema, et tal on ainult 1,1 miljonit peesot. Talle kuulub vaid kaks arvet, mille me ka arestisime. Kus siis ülejäänud raha on? Meie seda igatahes ei külmutanud,» lausus Henares.

34-aastane Pacquiao on Filipiinide kuulsaim ja menukaim sportlane, kuid sihib ühtlasi ka edukat poliitikukarjääri. Praegu on ta juba teist ametiaega kongresmen ning plaanib tulevikus kandideerida ka presidendiks. Eelmisel aastal asetas Forbesi ajakiri Pacquiao maailma enimteenivate sportlaste pingereas 14. kohale, hinnates tema sissetulekuks 34 miljonit dollarit ehk umbes 25 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles