Mavericksi omanik: NBA peaks lubama kasvuhormooni kasutamist

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dallas Mavericksi staar Dirk Nowitzki (41)
Dallas Mavericksi staar Dirk Nowitzki (41) Foto: SCANPIX

Kuna korvpalliliigas NBA on mitmed tähed vigastatud, tuli Dallas Mavericksi omanik Mark Cuban lagedale üsna omanäolise ettepanekuga: liiga peaks lubama kasvuhormooni kasutamist.

Cuban rääkis USA Todayle, et ta ei propageeri vastuolulise aine tarvitamist, vaid tahab tähelepanu pöörata sellele, keegi pole uurinud, kuidas kasvuhormoon aitab sportlastel vigastustest taastuda. Tema sõnul peaks liiga arutama, kas kasvuhormoon tuleb jätta keelatud ainete nimekirja või tuleks seda hoopis kasutada, et kiirendada sportlase vigastusest taastumist, vahendab ERR Sport.

«Küsimus pole selles, kas minu arvates tuleks kasvuhormooni tarvitada, vaid selles, et seda ei lubata taastumisel kasutada. Ja üks põhjuseid peitub selles, et minu teada pole tehtud uuringuid, mis näitaksid, kuidas kasvuhormoon sportlast taastumisel aitaks,» rääkis Cuban.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles