Kurioosne: USA noormees peab loobuma fänniviskega võidetud rahasummast

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cameron Rodriguez (vasakul) oma võiduviske üle rõõmustamas.
Cameron Rodriguez (vasakul) oma võiduviske üle rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA teenis novembri keskel 20 000 dollarit keskväljakult sisse visanud Oklahoma City Thunderi fänn Cameron Rodriguez. Pärast üürikest rõõmuaega on aga selgunud, et noormees võib olla sunnitud rahasummast loobuma ning selle tagasi andma.

OKC maksis eelmisel nädalal välja kogusumma 40 000 dollarit, mis jagunes võrdselt kahe fänni vahel, kes tabasid keskväljakult teele saadetud viske. 18. novembril oli selleks hea käega fänniks Rodriguez, kes
on Kansases Winfieldis asuva Southwesterni ülikooli tudeng. Nüüdseks on selgunud, et just ülikooli kuulumine võib Rodriguezele saatuslikuks saada ning noormees võib olla sunnitud oma võidusummast loobuma. Nimelt ei ole Ameerika ühendriikide seaduste järgi Rodriguezel lubatud oma sportlike võimete abil kuulust või raha koguda - põhjuseks asjaolu, et oma ülikoolis kuulub ta korvpallimeeskonda.

Rodriguez ja tema ülikool on esitanud rahvuslikule ülikoolidevahelisele sportlaste ühingule (NAIA) palve, et noormees võiks võidusummat kasutada oma õppemaksu eest tasumiseks. NAIA hinnangul kulub otsuse langetamiseks paar nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles