Kuulus sakslane nimetas Katari MMi spordiajaloo üheks suurimaks eksimuseks

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti abil loodud kavand ühest Katari staadionist.
Arvuti abil loodud kavand ühest Katari staadionist. Foto: SCANPIX

Endine Saksmaa jalgpalliliidu (DFB) president Theo Zwanziger nimetas Kataris toimuvat 2022. aasta jalgpalli MMi üheks spordiajaloo suurimaks möödalasuks.

Zwanziger on varemgi Katarile jalgpallipeo korraldamisõiguste andmist kritiseerinud ning ka oma seekordses avalduses oli sakslane konkreetne. «Ma ei ole kunagi aru saanud sellest otsusest (anda jalgpalli MMi korraldamisõigus Katarile- toim.). See on spordiajaloo üks suurimaid eksimusi,» väitis Zwanziger.

2022. aastal Kataris toimuv jalgpalli suurturniir on põhjustanud palju kõmu, millest suurem osa on negatiivne. Esmalt kritiseeriti teravalt sealseid tingimusi, mis on jalgpalluritele mängimise jaoks liiga kuumad, ning seejärel käidi välja palju kriitikat saanud ettepanek nihutada suurturniir talvisele perioodile, kui mängijatel on käsil klubihooajad. Lisaks sai hiljuti avalikuks asjaolu, et Katari staadioneid on pandud ehitama töölised, kes peavad hakkama saama orjastavates tingimustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles