Poltoranin: see, mida Northug teeb, ületab spordi piire

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Aleksei Poltoranin on vaikne ja tagasihoidlik ning meenutab olemuselt Andrus Veerpalu. Ta ei sära nagu Petter Northug, vähemalt väljaspool suusarada mitte.

«See, mida Northug teeb, ületab spordi piire, on pigem show,» arvas Poltoranin. «Minu mõtlemine, kasvatus ja kultuuriruum on teistsugune. Kuid ma ei arvusta Northugi, tema show on tasemel.»

Northug ei mölla niisama, ta teenib tänu sellele hästi. Kuid ega Poltoraningi kehvalt ela. Äsja ehitas ta sünnikohta Ridderisse suusabaasi ja rääkis sellest vaimustusega: «Koht on unikaalne. Mägedes, 1850 meetri kõrgusel. Lähedal on liustik, kus saab juuni lõpuni suusatada ja juba oktoobris sajab lumi maha.»

Selgub, et baas tuli ehitada oma rahaga. «Oma sissetulekud panin mängu jah,» sõnas Poltoranin. «Kui piisavalt kiirelt suusatada, siis jätkub raha ka suusabaasiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles