Lehtla hetkeseis: kui sõita ei jõua, tuleb täpselt lasta

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla sai Rootsis Östersundis peetud MK-sarja avaetapil karjääri kõrgeima koha.
Kadri Lehtla sai Rootsis Östersundis peetud MK-sarja avaetapil karjääri kõrgeima koha. Foto: Margus Ansu

Eesti naislaskesuusatajad jäid Östersundis peetud MK-etapi avasõidus suusarjal parimatest kaugele, kuid täpne laskmine aitas neil kokkuvõttes tõusta väärt positsioonidele. Kadri Lehtla lõpetas 15 km distantsi karjääri kõrgeima, 15. kohaga, Grete Gaim teenis aga elu esimesed MK-punktid, olles kokkuvõttes 39. kohal.

«Loodan, et see polnud veel minu elu parim tulemus,» lausus 28-aastane Lehtla, kes oli eile ainus tiiru puhtalt läbinud naine. Kindel käsi oligi see, mis aitas tal nii kõrgele kerkida – kui kõik konkurendid oleksid samuti nullile jäänud, pidanuks ta leppima 79. kohaga. Seni oli Lehtla parim MK-sarja tulemus 18. koht.

«Tundsin kohe, et sõidu osas pole mul parim päev, seepärast keskendusingi laskmisele. Kahte viimasesse tiiru proovisin tulla rahulikumalt, et laskmisel mitte vääratada,» rääkis Lehtla. «Kehv sõiduvorm pole minu jaoks üllatus, teadsin, millises seisus olen. Usun, et suudan olümpia lähenedes suusatamises veel palju juurde panna.»

Lehtla sõnul pole ta laskmistreeningutel teinud midagi erilist, edu on toonud lihtsalt järjepidev töö. Ta märkis, et seekord õnnestus tal end enne võistlust kokku võtta ning see kõik lisab tulevikuks paraja koguse enesekindlust.

39. kohaga karjääri esimesed MK-sarja punktid teeninud Grete Gaim rääkis rõõmsalt, et on rahul laskmise, mitte suusasõiduga. «Rada oli pisut jääs ja kuna ma pole kõige osavam suusavalitseja, tundsin väikest hirmu. Õnneks õnnestus mul kukkumist vältida,» kirjeldas ta ja lisas, et peab alles õppima 15 km distantsil jõudu jagama. «Sõitsin seda distantsi alles neljandat korda, aga tundub, et väga tühjaks ma end ei tõmmanud. Tunnen end väga hästi.»

Gaimi puhas distantsil veedetud aeg oli eile lõpetanud 97 naise hulgas 92. Võistlusmaa kõige kiiremini läbinud Valgevene esindajale Darja Domratševale kaotas ta peaaegu kuus ja pool minutit. Samas eksis 20-aastane piiga tulejoonel vaid korra, mis oli eilses pisut keerutavas tuules peetud võistluses hea tulemus.

Eesti naislaskesuusatajate seas käib tihe rebimine nelja Sotši olümpiapääsme eest – üks viiest koondislasest on üle. Lehtla ja Gaim tegid MK-sarja punktide noppimisega oma elu veidike lihtsamaks.

«Mina ajan vaikselt oma rida ja võistlus näitas, et olen õigel teel,» sõnas ülejäänud koondisest eraldi harjutav Lehtla, kes on korduvalt ilmutanud rahulolematust koondise peatreeneri Maris Cakarsiga. Eile olevat aga peatreener Lehtlat pärast head tulemust õnnitlenud. «Mina olen enda jaoks kirve maha matnud,» lisas koondise esinumber.

Eilse naiste võistluse võitis tšehhitar Gabriela Soukalova, kes eksis tiirus kahel korral. Samuti kaks möödalasku teinud Slovakkia esindaja Anastassia Kuzmina kaotas vaid 1,2 sekundit, korra eksinud Marie Laure Brunet 16,2 sekundit.

Meeste 20 km distantsil kogus punkte Daniil Steptšenko, kes sai nelja trahviminutiga 35. koha. Võitjale Martin Fourcade’ile kaotas ta 5.58,2. Kauri Kõiv lõpetas 53. ja Roland Lessing 72. kohaga, mõlemad eksisid tiirus viiel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles