Nabi kutsub tudengeid rahvusvahelistele üliõpilasmängudele

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Mihkel Maripuu

2014. aasta kevad toob Eestisse rahvusvahelised üliõpilasspordi võistlused SELL üliõpilasmängud, millest võtab osa ligi 1500 tudengit enam kui 15 erinevast riigist. SELL üliõpilasmänge korraldavad kordamööda neli riiki – Soome, Eesti, Läti ja Leedu. Viimati toimusid SELL Tartu Üliõpilasmängud Eestis 2010. aastal, käesoleval aastal on mängude patrooniks maadleja Heiki Nabi.

SELL üliõpilasmängud on ülemaailmselt tuntud suve-universiaadide minimudel kõikidele harrastus-, võistlus- ja tippspordiga tegelevatele üliõpilassportlastele. Eelolevatel mängudel on kavas 13 spordiala: kergejõustik, korvpall, sulgpall, judo, orienteerumine, male, saalihoki, mini-jalgpall, ujumine, võrkpall, lauatennis, jõutõstmine ja maadlus.

«See, et SELL mängud Eestis toimuvad, on kahtlemata asi, mille  üle uhke olla,» sõnas mängude patroon Nabi, kelle hinnangul on üritus oluliseks väljundiks kõikidele sportlikust elustiilist lugupidavatele tudengitele. «SELL mängudel osalemiseks ei pea olema tippsportlane, aga kahtlemata peab olemas olema tahe väljakutseteks. See tunne, kui valmistud millekski ja paned ennast proovile heade tulemuste nimel, on väärt treenimist ja pingutamist,» lisas Nabi.

Spordiinimesena kinnitab Nabi, et sportimine kuulub tervislike eluviiside juurde ja aitab kaasa tudengite vaimse ja füüsilise töö tasakaalule, mistõttu kutsubki ta tudengeid üles mängudest osa võtma ja toetajaid võistluspaikadesse kaasa elama. «Me peame olema uhked, et selline suur üritus meie riigis toimub,» lisas Nabi.

SELL Tartu Üliõpilasmängud 2014 eesmärk on nii propageerida sportlikku elustiili tudengite seas kui ka tutvustada Eesti kultuuri maailmas. SELLi mängud on Eesti spordiajaloo üks olulisemaid rahvusvahelisi spordivõistluseid, mis esmakordselt toimusid 1923. aastal Tartus ja Tallinnas. 

Kooli saab mängudele registreerida vaid kuni 14. jaanuarini 2014 veebilehe www.sell2014.eu vahendusel.

SELL Tartu Üliõpilasmängud 2014 toimuvad 16.-18. maini Tartu linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles