Kärp: sõit oli ühtlaselt tuim. Rehemaa: tulemus on jama!

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp.
Algo Kärp. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuusamo MK-etapil 10 km klassikasõidus parima eestlasena 44. koha saanud ja võitjale 1.01,2 kaotanud Algo Kärp arvas finišisse jõudes, et punktikohale tulekust võib kümmekond sekundit puudu jääda. Jäi 12 sekundit.

«Eks aega kadus kõikjal natuke,» selgitas Kärp. «Kogu sõit oli ühtlaselt tuim. Võinuks mõningaid lõike ja esimesi kilomeetreid veidi julgemalt võtta. Paaril tõusul kaotasin rütmi, kui suusk tagasi andis, ja ma pidin käärsammule üle minema ja kaotasin sekundeid. Kokkuvõttes võib päeva hinnata normaalseks, kuid mõndagi jäi kripeldama.»

59. koha saanud ja võitjale +1.16,1 kaotanud Karel Tammjärv leidis, et teisel ringil sai liigselt pingutatud. «Jõu ja energia jagamine polnud optimaalne. Teisel ringil proovisin Tim Tscharnkele järgi hoida, kuid pingutasin üle ja kolm viimast kilomeetrit oli raske, lõdvestus kadus ära,» rääkis Tammjärv.

63. kohaga lõpetanud (+1.23,2) Aivar Rehemaa oli võistluste järel nõutu. «Ei oskagi hinnangut anda. Kui kohta vaadata, siis on jama. Rajal nii hull ei tundunud. Hindeks kahte ei paneks, aga enamat kah mitte. Sõidab homse uisu ära, siis vaatab. Pabistama ja tõmblema ei hakka, täidame treeneriga kokkupandud treeningplaanide järgi,» ütles Rehemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles