Leila Luik jooksis Eesti kõigi aegade neljanda tulemuse

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leila Luik (esiplaanil).
Leila Luik (esiplaanil). Foto: Liis Treimann

Eestlannad Leila ja Liina Luik jooksid täna hommikul Hiinas Shanghai maratonil. Leila Luik sai naistest 7. koha isikliku rekordiga 2:37.12, mis on Eesti kõigi aegade neljas tulemus.

MMi A-normist jäi tal puudu vaid 12 sekundit. Tema järel lõpetas 8. kohal Liina Luik ajaga 2:40.46, mis on samuti maratoonari isiklik tippmark. Mõlemad õed täitsid MMi B-normi 2:43 ja järgmisel aastal Zürichis toimuva EMi normi 2:45. Leila Luige varasem parim tulemus oli mullu Amsterdami maratonil joostud 2:40.10 ja Liina Luigel tänavu jaanuaris Dubai maratonil joostud 2:42.27, vahendas jooksuportaal.ee.

Eesti kõigi aegade edetabelis kerkis Leila Luik viiendalt positsioonilt neljandaks. Liina Luik asub kuuendal kohal. Leila Luike edestavad Jane Salumäe 2:27.04-ga, Sirje Eichelmann 2:34.09-ga ja Külli Kaljus 2:35.54-ga. Viiendal kohal asub Leila Luige ja Liina Luige vahel Evelin Talts 2:39.15-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles