Hunt ja Bengals said töise võidu ning liiguvad play-offi poole

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: SCANPIX

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals alistas ameerika jalgpalli liigas NFL 12. voorus võõrsil San Diego Chargersi 17:10 ning liigub vääramatult play-offi suunas. Hunt sai platsile pisteliselt.

Bengalsil oli võitu hädasti vaja ja see ka tuli. Mäng oli vaevaline nagu Eesti mehe põllutöö. Taas paistis silma pigem Bengalsi kaitse kui rünnak. Otsustav hetk saabus kolmandal veerandajal, seisul 7:7. Bengalsi kaitse kattis  pärast Chargersi ebaõnnestunud söötu palli. Järgmisel rünnakul mängiti suurim staar A.J. Green vabaks ja ta püüdis Andy Daltonilt touchdown-söödu. Seejärel said meekonnad kirja löögiväravad, Bengalsi kaitse pidas ning võõrsilt naastakse koju võiduga.

Hunt käis platsil pisteliselt, kuid käis. Vaatamata sellele, et Davon Stills, keda ta asendas, oli vigastusest paranenud. Statistikat Hunt kirja ei saanud.

Kui mängida jääb neli vooru, juhib Bengals AFC North divisjoni 8 võidu ja 4 kaotusega. Järgnevad Baltimore Ravens (6-6), Cleveland Browns (5-7) ja Pittsburgh Steelers (4-8).

Järgmisel nädalal kohtub Bengals kodus ülitähtsas mängus Coltsiga. Kui meeskond tahab play-offi esimeses ringis vabaks jääda, tuleb mäng võita.  

Enne mängu:

Tänavu esmakordselt kasutatakse telepildi blokeeringut – kohtumist ei näe San Diegos ega linnast 100 kilomeetri raadiuses, sest 72 tundi enne mängu algust polnud staadion välja müüdud.

Vastavalt NFLi reeglile saab kodupublik mängu telerist näha vaid juhul, kui staadion on välja müüdud. Chargersi seis pole halb, võidetud on 5, kaotatud 6 kohtumist, kuid ometi jäi müümata 5300 piletit.

Tavaliselt ostavad sel puhul pääsmed kahasse ära telekanal ja teleülekannet sponsoreerivad ettevõtted, saades 66% allahindlust, kuid klubi isegi ei palunud NFLilt 24-tunnist ajapikendust, et pidada piletite müümiseks läbirääkimisi. Seega blokeeritakse San Diegos täna telepilt.

Bengalsi olukord AFC North divisjonis muutus pisut raskemaks pärast seda, kui Baltimore Ravens alistas neljapäeval Pittsburgh Steelersi 22:20. Nüüd on neil Ravensil 6 võitu ja 6 kaotust, Bengalsi seis on 7:5, Pittsburgil 5:7, Cleveland Brownsil 4:7.

Võidu korral oleks Bengalsi vahe järgnevatega taas turvaline, kaotuse puhul mitte.

Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 23.25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles