Eestlased olid Prantsusmaal vastamisi: Kreek – Pupart 3:2

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek.
Ardo Kreek. Foto: volley.ee.

Prantsusmaa võrkpallimeistrivõistluste 11. voorus kohtusid omavahel eestlaste klubid Pariisi Volley ja Arago de Sete.  Pealinna meeskond võitis koduväljakul 3:2 (-24, 18, 16, -20, 8) ja jagab nüüd liidrikohta.  

Võiduka meeskonna edusse andis suure panuse keskründaja Ardo Kreek, tuues 14 punkti, millest koguni kaheksa tuli efektiivse blokiga, lisaks üks serviäss, vahendab volley.ee. Eestlase meeskonnakaaslastest tõi Mori Sidibe 29 ja Marko Ivovič 17 punkti. Sete nurgaründaja Keith Pupart kirjutas oma nimele kaheksa ja Pavel Bartik 19 punkti. 

Ülinapi kaotuse sai ka Rennes, jäädes võõrsil 2:3 (2, -22, -18, 22, -16) alla Toulouse´i meeskonnale. Hästi mänginud Raimo Pajusalu teenistuslehele kanti 75-protsendise resultatiivsuse juures 13 punkti, millest viis olid hea bloki ja kaks tulemusliku servi eest. Kaotusest ei aidanud päästa ka leedulane Arvydas Miseikis (19 p) ja lätlane Viktors Korženevics (10). 

Esikohta jagavad 24 punktiga Korsika klubi Ajaccio ja Pariisi Volley, vaid ühe punktiga jääb maha kolmanda võidu järjest saanud Tours. Sete meeskonnal on üheksandana 14, ja Rennes´il kümnendana 13 punkti.  

Venemaa superliigas sai neljandas voorus kolmanda kaotuse Permi Prikamje, vandudes võõrsil alla palju nimekamatest meestest kokku pandud Kemerovo Kuzbassile 0:3 (-17, -21, -25). Oliver Venno tõi üheksa punkti (rünnakul 16-st 7 = 44%), kasuteguriks +5. Meeskonnakaaslastest oli resultatiivsem vaid Ivan Kozitsõn (11), võitjapoolelt Rootsi parim võrkpallur Marcus Nilsson (17), Austraalia venelane Igor Judin (16) ja Prantsuse koondislane Ervin Ngapeth (15).  

Järgmises voorus, 7. detsembril, üritab Prikamje kodus vastu hakata Moskva Dünamole. Samas (Sinises) alagrupis on võrdselt üheksa punkti Novosibirski Lokomotiivil ja Belgorodi Belogorjel (tiitlikaitsja), kolmas on Moskva Dünamo kuue, seitsmes Permi Prikamje kahe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles