Kregor Zirk võitis gümnasiaadil pronksmedali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk (paremal).
Kregor Zirk (paremal). Foto: Eesti Koolispordi Liit

Ujuja Kegor Zirk võitis Brasiilias toimuval gümnasiaadil 50 meetri liblikujumises pronksmedali.

Esimesed kaks võistluspäeva on Eesti koolinoorte jaoks olnud väga edukad. Zirk püstitas 50m liblikaujumises omaealiste Eesti rekordi tulemusega 25,73 ning avas Eesti medaliarve. Cevin Anders Siim saavutas samal alal 10.koha tulemusega 26,66. Kokku on Zirk juba püstitanud neli uut omaealiste Eesti rekordit.

Gümnasiaadil on kuldmedali võitnud juba ka olümpiavõitja ja maailmameister Ruta Meilutyte, kes on pärit Leedust, kuid õpib Inglismaal ja seega esindab ka gümnasiaadil Inglismaa võistkonda. Kergejõustikus on seni parima koha saavutanud Marit Jukk, kes püstitas isikliku rekordi kolmikhüppes tulemusega 12.11 ja saavutas 5.koha.

Poiste kaugushüppes sai Hans-Christian Hausenberg kirja tulemuse 7.10 ning sai 7. koha. Kõrgushüppes oli Margot Meri kümnes tulemusega 1.60. Täna asuvad võistlustulle Kadi Kaart odaviskes, Kaarel Juus kettaheites, Berit Betten Naarits ja Kreete Verlin kaugushüppes ning Hans-Christian Hausenberg 400m tõkkejooksus.

Iluvõimlemises pääses Anna Kovalenko pallikavaga finaali, mis toimub Eesti aja järgi esmaspäeval kell 18.00. Kovalenko treener Natalja Beštsastnaja jäi oma hoolealuse esitusega väga rahule, kuivõrd Kovalenko on paljudest konkurentidest veel 2-3 aastat noorem.

Gümnasiaadil on jäänud pidada veel kaks võistluspäeva. Medali on võitnud seni 21 riiki, Eesti on ühe pronkemedaliga 18.kohal. Tabelit juhivad Venemaa, Brasiilia ja Itaalia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles