Värniku tempude uus tase – auto juhtimine purjuspäi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik.
Andrus Värnik. Foto: Toomas Huik

Kuigi odaviske eksmaa­ilmameister Andrus Värnik on rääkinud, et ootab tänavu häid tulemusi, suutis ta taas oma pattudega sattuda kollase meedia hambusse.



Eile imbus meediasse uudis, et jaanuaris tuvastati autoroolis istunud Värnikul alkoholijoove. Kuigi mees ise eitas juhtunut, nimetades portaalile Elu24 antud intervjuus selliseid süüdistusi oksejutuks ja pasaks, kinnitas politsei- ja piirivalveamet, et selline vahejuhtum leidis tõesti aset.

Pressiesindaja Harrys Puusepa sõnul peatati Värniku juhitud sõiduk 16. jaanuaril Tallinnas Tehnika tänaval. Joobeaste suurust ei avalikustatud, ent on teada, et odameest karistati 12 000 krooni suuruse trahviga ning tema juhtimisõigus peatati neljaks kuuks.

Värniku patustamine tuli eile halva üllatusena ka Eesti Kergejõustikuliidu juhtkonnale. Peatreener Aivo Normak on Värnikuga tihti kohtunud ning mehe treeningutest ja suvistest plaanidest rääkinud, ent alkoholijoobes autojuhtimisest ei teadnud ta midagi. Eile üritas ta Värnikule helistada, ent atleet ei vastanud, samuti jäi vastuseta Normaku saadetud tekstisõnum. «Enne kui pole Andrusega vestelnud, on mul raske midagi kommenteerida,» lausus Normak.

Lisaks Värnikuga vestlemisele soovisid alaliidu juhid saada patustamise kohta ametlikku kinnitust politseilt. Normak nentis, et varem pole võimalik Värnikut milleski süüdistada – peatreener viitas seejuures asjaolule, et Värnik ise on meediaga suheldes purjutamist eitanud. Samas mõistis Normak hukka Värniku keelekasutuse.

«Selline intervjuu on suhtlemiskultuuri küsimus. Adekvaatsus peaks ikka säilima,» sõnas Normak. «Oleme sportlasi meediaga suhtlemises aidanud ning andnud neile intervjuude suhtes tagasisidet.»
Alaliidu juhtkonda kuuluv Normak ei osanud öelda, kuidas Värnikut karistatakse. «Kui saame juhtunu kohta ametliku kinnituse, tuleb see kindlasti juhatuses arutusele,» selgitas ta. Praegu saab Värnik kergejõustikuliidult iga kuu 4000 krooni toetust, millele lisandub 25 000 treeninglaagri toetust.

Normak kohtus Värnikuga viimati paar nädalat tagasi ning siis oli odamees täis valmidust tänavu tugevalt sportida.

«Tean, et ta on korralikult harjutanud ning valmistub Barcelona EMiks,» märkis ta. «Andrus uuris, kas 80-meetrine vise tõstaks tema toetussummat. Tegelikult on ta mulluse tulemuse poolest A-kategooria sportlane, ent vähendasime toetussummat poole võrra, kuna ta pole juba poolteist aastat Eesti koondist esindanud.»

Maailmameistrivõistlustelt kaks medalit võitnud, ent viimastel aastatel tagasihoidlikemate tulemustega leppinud Värnik on varemgi skandaalidesse sattunud. Neist suurimat kõmu tekitas ühe tema naistuttava süüdistus, justkui oleks Värnik varastanud temalt käekella.

Lisaks on tal tekkinud sõnelusi ööklubide turvameestega ning korduvalt on ta tõmmanud naha üle kõrvade võistluste korraldajatel. 2008. aastal ootas terve Rakvere staadioni täis inimesi tema etteastet, ent mees ei sõitnud väikelinna kohalegi. Võistluse korraldajatele ta sellest aga teada ei andnud. Nüüd siis lisandus sinna nimekirja ebakainena autorooli istumine.

Värnik: see on ila, oksejutt

Andrus Värniku patustamisega seotud vihje saabus esmalt kõmu-uudiseid vahendavale portaalile Elu24. Asja kontrollimiseks helistas portaali toimetaja Värnikule ning sai sportlaselt lühiintervjuu.

Andrus Värnik, kas olid jaanuaris purjuspäi autoroolis ning jäid ka politseile vahele?

See on mingi ila, see on mingi oksejutt.

Meile on tulnud vihje, et jäid ka juhiloast ilma. Vastab see tõele?

See on mäda jutt. Jumal küll! See on pask! Millal see juhtus?

Jaanuaris.

Mul on load alles. Paska pole mõtet ajada. Sellistele inimestele tuleb vastu pead anda, kes seda ila levitavad. Jutte on igasuguseid. Mine p***i! Mul on eralennukid, mul pole juhilube vajagi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles