Snuukrikuningas O'Sullivan tõreles korraldajatega: pidin tualetis riideid vahetama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: SCANPIX

Snuukri valitsev maailmameister Ronnie O’Sullivan kritiseeris praegu toimuvate Suurbritannia lahtiste meistrivõistluste korraldajaid, kes ei suuda tema sõnul mängijatele vajalikke tingimusi tagada.

Varem neli korda Suurbritannia meistriks tulnud, kuid eelmisel aastal vaid MMil osalenud O’Sullivan alistas küll Yorkis toimuva turniiri avaringis kergelt 6:0 teismelise amatöörmängija Rhys Clarki, ent märkis hiljem, et ei saanud Yorkis enda käsutusse isegi hotellituba. «Pidin teisel pool teed asuvas Novoteli hotelli WC-s riideid vahetama. Liiklus on nii tihe, et minu elupaigast turniirisaali sõiduks kulub tund aega,» torises O’Sullivan.

Tema sõnul meenutasid nad koos konkurentide Stephen Hendry, Mark Williamsi ja John Higginsiga aegu, mil tubakareklaam oli veel lubatud. «Külalislahkus oli ennenägematu, meid sõidutasid autojuhid, kõik oli olemas,» sõnas O’Sullivan.

Maailma Snuukriliit muutis enne tänavust hooaega turniiride formaati – Suurbritannia meistrivõistlustel osaleb nüüd 128 mängijat, mis tähendab, et erinevalt varasemast peavad ka 16 paremat meest alustama juba esimesest ringist. Uut formaati on kritiseerinud nii Judd Trump kui ka Ali Carter, ent alaliidu esimees Barry Hearn vastas kriitikale omapoolse terava sõnavõtuga.

«Unustatakse, et Suurbritannias oli snuuker surnud. Mängijad ja konservatiivid räägivad, et ma rikun suurturniiri ära. Jamajutt. Me hoiame ala elus! Mul on kõrini vingujatest, kes on ise selles süüdi, et snuuker oli väljasuremise äärel,» põrutas Hearn The Telegraphile. «Minu soovitus – ärge ajage nina püsti, mängige snuukrit, teenige oma raha välja ja las ülejäänuga tegelevad asjatundjad. Mõni mängija on aga nii ära hellitatud, et nad ei oska sellega toime tulla, kui mõni väike asi viltu läheb,» sõnas Hearn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles