Miks ei kajastanud Norra meedia pikemalt Bjørgeni teravat sõnavõttu Veerpalu teemal?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen.
Marit Bjørgen. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal tehti Kuusamos algust murdmaasuusatamise MK-sarjaga. Hooaja avasõitude eel avaldas Norra suusasangar Marit Bjørgen Rootsi ajalehe Expressen veergudel arvamust, et kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu oleks pidanud saama eluaegse võistluskeelu.

Kommentaari küsiti ka Rootsi koondise treenerilt Rikard Gripilt, kes sõnas: «Mõistan, et need, kes võistlesid samal ajal, kui Veerpalu keelatud võtteid kasutas, pole praegusega moraalselt päri.»

Expressen põhjendas teemapüstitust Rahvusvahelise Spordikohtu otsusega, mis küll tühistab Veerpalu võistluskeelu ega takista töötamist üheski ametis, kuid kus on ka öeldud, et on viiteid keelatud ainete tarvitamisele.

Norra meedia avaldas rootslaste artikli küll online’is, kuid teemaga edasi ei tegelenud. Ajakirjanikud väitsid, et Bjørgenilt võib ikka üht-teist kuulda.

Ülejäänud maailm suhtub Veerpalu naasmisesse (Veerpalu kuulub Kasahstani suusataja Aleksei Poltoranini tiimi) rahulikult ega näe selles probleemi. Pigem visatakse nalja, et norralastele on doping hetkel valus teema.

Nädal tagasi selgus, et riiklikust tippspordikeskusest kadus kolm arvutit, kuhu olid salvestatud Norra sportlaste verenäidud aastate kaupa. Vastutavad isikud ei taha kadunud andmete teemal väga rääkida, küll aga olevat nüüd selge, et Norra sportlaste minevikus on raskem tuhlata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles