Realile ja FC Barcelonale määrati reeglite rikkumise eest suured trahvid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Real ja FC Barcelona said suurte telelepingute eest karistada.
Madridi Real ja FC Barcelona said suurte telelepingute eest karistada. Foto: SCANPIX

Madridi Realile ja FC Barcelonale määrati suured trahvid, kuna nad rikkusid kohalike jalgpallimeistrivõistluste reegleid. Vastavalt reeglitele ei tohi klubid sõlmida üle kolme aasta kestvaid telelepinguid, kuid Real ja Barcelona astusid sellest keelust üle (vastav reegel kehtestati 2010. aastal).

Lisaks sai karistada ka Mediapro, kes Barcelona ja Realiga lepingu sõlmis. Sama reegli vastu eksisid ka Sevilla ja Racing Santander.

Realile määrati 3,7 miljoni, Barcelonale 3,4 miljoni, Mediaprole 6,2 miljoni, Sevillale 860 000 ja Racing Santanderile 29 000 euro suurune trahv.

Mediapro maksab nii Realile kui ka Barcelonale ühe hooaja teleõiguste eest umbes 133 miljonit eurot, kuid Hispaania valitsus on andnud mõlemale klubile teada, et alates 2016. aastast peavad nad hakkama koos teiste tiimidega sõlmima kollektiivlepinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles