Northug võib Norra koondises kaotada oma tavapärase rolli

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Norra meeste suusakoondise peatreener Trond Nystad andis teada, et Lillehammeris toimuval MK-etapil ei pruugi tiimi suurim staar Petter Northug teatesõidus kanda tavapärast rolli. Northug on juba aastaid olnud Norra tiimis ankrumeheks ja toonud tiimile nii mõnegi võidu, Sotši OMi eel tahab Nystad üle vaadata ka alternatiivid.

Northug sai viimatisel Kuusamo minituuril 13. koha ja norralastest oli ta kolmas. Kaasmaalastest suutsid Northugi edestada Martin Johnsrud Sundby ja Chris Andre Jespersen.

Nystadi sõnul ei saa teatekoondises keegi oma kohas kindel olla ja Lillehammeris ei pruugi nad esimese koha nimel heidelda. Olulisem on Sotši OMi eel proovida erinevaid taktikaid, kirjutab adressa.no. «Võime eksperimenteerida, peame natuke ka ettepoole mõtlema. Kui Petter on heas vormis, siis on kõik selge. Sel nädalavahetusel peame mõtlema ka alternatiivide peale,» sõnas Nystad.

Lisaks Northugile võivad Norra koondises viimast vahetust sõita ka Sjur Røthe ja Finn Hågen Krogh. Lillehammeris on teatesõidud kavas 8. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles