Leedu president andis USA jäätantsijale erandkorras kodakondsuse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isabella Tobias ja Deividas Stagniunas.
Isabella Tobias ja Deividas Stagniunas. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaite otsustas anda erandkorras Leedu kodakondsuse ameeriklannast jäätantsijale Isabella Tobiasele, vahendab Lithuaniantribune.

Nüüd saab leedulane Deividas Stagniūnas koos Tobiasega Sotši olümpial osaleda.

«President võttis arvesse, et jäätantsupaar on juba olümpiale pileti taganud ja nad on ühtlasi ainsad, kes Leedule jäätantsus koha teenisid. Lisaks kuuluvad nad maailma 15 parema paari sekka,» seisis ametlikus pressiteates.

«President arvestas otsuse tegemisel ka fakti, et paar on koos võistelnud ja treeninud kolm ja pool aastat ning Tobias õpib leedu keelt ning on selles eksami sooritanud ja osaleb aktiivselt USA Leedu kogukonna tegemistes.»

Veel selle aasta jaanuaris lükkas president Tobiase kodakondsuse saamise palve tagasi.

See oli esimene kord, mil Grybauskaite erandkonnas kodakondsuse andis.

Iluuisutamise paarissõidus samuti Sotši pileti teeninud Eestil jääb see koht kasutamata, sest valitsus ei rahuldanud Natalja Zabijako paarilise, Venemaa kodakondse Aleksandr Zabojevi kodakondsuse saamise taotlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles