UEFA president parima jalgpalluri valimisest: FIFA tahtis Ronaldot rõõmustada

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Platini.
Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini kommenteeris rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) otsust pikendada aasta parima jalgpalluri valimise tähtaega ning leidis, et ehk soovis FIFA rõõmustada Madridi Reali jalgpalliklubi staari Cristiano Ronaldot, kes on üheks peamiseks auhinna kandidaadiks.

Aasta parima jalgpalluri valimine pidi lõppema 15. novembril ning asjatundjate spekulatsioonide kohaselt oleks auhinna võitnud Müncheni Bayerni staar Franck Ribery.

Ootamatult otsustas FIFA aga parima vutimehe valimise perioodi pikendada just sel päeval, kui Euroopa koondised selgitasid viimast nelja järgmise aasta jalgpalli MMile pääsejat. Ühes play-offis olid omavahel vastamisi Rootsi ning Portugal, kelle aitas suurturniirile kahes mängus neli väravat löönud Ronaldo. Seejärel hakkasid jalgpalliringkondades levima jutud, justkui oleks FIFA aasta parima mängija valimist edasi lükanud just seetõttu, et auhinna saaks anda Ronaldole.

Euroopa jalgpalliliidu presidendi Platini arvates võis tegu olla FIFA-poolse kokkumänguga. «See oli FIFA otsus, mis langes kokku Portugali play-offi ning Cristiano kolme väravaga, mis ta lõi korduskohtumises Rootsi vastu. Võib vabalt olla, et FIFA tegi seda Ronaldo rõõmustamiseks,» muigas Platini.

UEFA president lisas, et sel aastal on parimat üsna keeruline valida ning ennustada. «Tundub, et soosikuteks on (Lionel) Messi, Cristiano Ronaldo ning Ribery. Kaks esimest on väga head ning Ribery on see, kes pole veel midagi võitnud. On kolm väga head mängijat ning sel aastal on Ballon D'Ori valimine selle auhinna ajaloo kõige raskem valik,» lisas Platini.

Aasta parim jalgpallur avalikustatakse jaanuarikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles