Legendaarne Ronaldinho: tahan tagasi Brasiilia koondisesse

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronaldinho.
Ronaldinho. Foto: SCANPIX

33-aastane Brasiilia jalgpalli legend Ronaldinho rääkis rahvusvahelise jalgpalliliidu kodulehele antud intervjuus, et soovib järgmisel aastal kodumaal toimuva jalgpalli MMi ajaks taas pääseda rahvuskoondise ridadesse.

Klubijalgpalli Atletico Mineiro ridades mängiv Ronaldinho on kuulunud Brasiilia A-koondisesse alates 1999. aastast. 2002. aastal aitas ta Brasiilia maailmameistriks ning kuulus ka 2006. aasta suurturniiril osalenud koondise ridadesse, ent 2010. aastal Lõuna-Aafrikas peetud MMile toonane peatreener Dunga teda kaasa ei võtnud. Kuigi 2011. aastal näitas Ronaldinho koondise eest häid esitusi sõprusmängudes, pidi ta sel suvel toimunud maailmajagude karikaturniiri taas vahele jätma, sest meeskonda teda ei kutsutud.

Järgmisel suvel toimuva suurturniiri eel avaldas Ronaldinho aga lootust, et peatreener Luiz Felipe Scolari ta seekord siiski meeskonda arvab. «Luiz Felipe Scolari ja mina oleme koos nii palju võitnud ja meil on hea suhe,» rääkis Ronaldinho. «Ta on väga konkreetne inimene ja alati minuga ausalt rääkinud. Tean, et endiselt on olemas võimalus koondisesse pääseda neil, kes näitavad häid esitusi. Ta (Scolari- toim.) on ära otsustanud oma meeskonna põhituumiku, aga sinna võib veel pääseda igaüks, kes on õigel ajal heas vormis,» lisas Ronaldinho.

Kodust suurturniiri võõrustav Brasiilia loodab järgmisel suvel teha taas hea esituse, kuna 2010. aasta MMil pidid nad leppima vaid veerandfinaaliga, kus kaotati 1:2 Hollandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles