Platini: kaalume EMil väravajoonetehnoloogia kasutamist

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väravatehnoloogia esitlus.
Väravatehnoloogia esitlus. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini, kes on silma paistnud väravatehnoloogia vastaste sõnavõttudega, tunnistas nüüd Hispaania ajalehele AS antud intervjuus, et ta kaalub 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustel selle uuendusliku tehnoloogia rakendamist.

Platini on korduvalt silma paistnud väravatehnoloogiat kritiseerivate märkustega ning neist viimase avaldas ta vaid paar kuud tagasi. «Te ei veena ming kunagi tehnoloogia kindluses ja ma ei muuda oma arvamust 57-aastaselt,» ütles Platini septembris. UEFA president kritiseeris uue tehnoloogia kasutuselevõttu eelkõige seetõttu, et tema arvamuse kohaselt ei välista see vigade esinemist. Samuti on väravatehnoloogia Platini varasematel hinnangutel kasutamiseks liiga kallis.

Nüüd on aga UEFA peakorteris ilmselt puhumas uued tuuled, sest Platini sõnul on ta hakanud kaaluma 2016. aasta EMil selle tehnoloogia kasutamist. «(Järgmisel suvel toimuval- toim.) MMil kasutatakse väravajoonetehnoloogiat ning seega küsin ma endalt, kas ka 2016. aasta EMil peaks seda koos viie kohtunikuga proovima,» rääkis Platini. «See võimaldaks kohtunikel karistusalas keskenduda penaltiolukordadele ja nurgalöökidele ning me kõik võidaksime sellest. Rahvusvaheline juhatus on väravajoonetehnoloogia heaks kiitnud ning ma olen sunnitud sellega arvestama,» lisas Platini.

Brasiilias toimuv MM on kavas järgmisel suvel, järjekordne EM toimub 2016. aastal Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles