Bale on hooaja alguses Neymarile kindlalt tuule alla teinud

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar ja Gareth Bale (paremal)
Neymar ja Gareth Bale (paremal) Foto: SCANPIX

Suvel tegid jalgpalli üleminekuturul suuri tegusid Hispaania suurklubid Barcelona ja Madridi Real – esimene värbas oma ridadesse Brasiilia staari Neymari, teine ostis aga umbes 100 miljoni euro eest Gareth Bale’i.

Koheselt hakati võrdlema, kumb mees Hispaanias paremini kohaneb ja kas kumbki vasakujalgsetest pallivõluritest kerkib esile Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo kõrvale. Omamoodi on sellesse heitlusesse lisanud vürtsi nii Messi kui ka Ronaldo vigastused, mis annavad uutele tulijatele võimaluse esile kerkida.

Selgelt on seni näidanud paremat minekut Bale. Hispaania kõrgliigas on ta platsile pääsenud üheksas mängus ning löönud seitse väravat. Lisaks on tema ka kuus väravasöötu. Viimati Valladolidi vastu ei saanud Ronaldi kaasa teha ja selgelt võttis Bale meeskonnas liidrirolli üle ning kolme värava kõrval andis ta ühele tabamusele ka resultatiivse passi. Meistrite liigas on tema arvel neli mängu ja kaks väravat.

Neymar pole aga kõiki talle seatud ootusi täitnud. Messi on olnud suure osa hooajast vigastustega väljas, kuid brasiillasele on maailma parimast mängijast jäänud saapad liiga suureks osutunud. Liigas on Neymar löönud 13 mänguga neli väravat (lisaks andnud kaheksa väravasöötu) ning Meistrite liigas pole viies mängus kaasa teinud mees veel jalga valgeks saanud. Viimases kahes mängus on Messita mänginud Barcelona pidanud vastu võtma kaotuse. Näiteks suvel Barcelonast Madridi Atleticosse siirdunud David Villa on liigamängudes löönud neli väravat enam kui Neymar.

Loomulikult on hooaeg alles noor ning mõlemal mehel tuleb veel palju võimalusi oma väärtust tõestada, kuid siiski peab tõdema, et esialgu on Bale Hispaanias paremini kohanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles