Balti liiga esimene pool lõpeb nelja tähtsa mänguga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti meeskond.
Põlva Serviti meeskond. Foto: Margus Ansu

Käsipalli Balti liiga hooaeg jätkub sel laupäeval 7. vooruga ehk lõpetatakse esimene ring ja jõutakse põhiturniiriga poole peale. Mõlemad Eesti klubid mängivad sel nädalal võõrsil – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper sõidab põhja- ning Põlva Serviti lõunanaabrite juurde.

Kehralased sõidavad külla mullusele hõbedale

Mitmes mõttes vooru keskseim kohtumine leiab aset Riihimäel, kus kohalik Cocks võõrustab HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi meeskonda. Eestlaste näol on tegu 2011. ja 2012. aasta Balti Liiga võitjatega, samas jõudis aga Soome klubi mullu finaali ja edestas seega mõlemat Eesti tiimi. Mullu kohtusid meeskonnad Balti liigas kahel korral ja võidupunktid sai Cocks – kodus alistati kehralased 32:25 ja võõrsil 32:29.

Balti Liiga etappide vahele jäänud nelja nädala jooksul olid mõlemal klubil päris tihedad tööpäevad. Cocks alistas ülipõnevas liigamängus HC Westi 31:30 (Kristo Voika 8 väravat), aga jäi siis karikavõistluste poolfinaalis üllatuslikult alla Helsingi Dickenile 26:31 (Teemu Tamminen 7). Nädalapäevad hiljem võeti samalt klubilt aga revanš koduliigas tulemusega 30:20 (Antti Rogenbaum 8) ja tõusti ainuliidriks.

Viimase kuue päeva sisse mahtus Cocksil koguni kolm mängu. Alustati teekonda EHF Challenge Cup sarjas, kus alistati itaallaste Pallamano Pressano 30:24 (Tamminen 10) ja 27:21 (Gheorghe Safronii 6) ning jõuti 16 parema hulka. Teisipäeva õhtul võideti Turus aga ÅIFK 38:29 (Safronii 9) ning Soome meistrivõistluste liidrina on kogutud 16 punkti 9 mängust.

Cocksi peatreener Kaj Kekki tunnistab, et möödunud kuu oli väga raske: «Teisipäevasel mängul oli ikka näha, et poisid on täiesti tühjad – nii füüsiliselt kui psühholoogiliselt. Kindlasti oli oma osa ka karikakaotusel, mis oli meie jaoks ikka väga väga valus, aga vahepealses kolmes kohtumises – Dickeniga liigas ja euromängudes – näitasime väga korralikku taset. Loodan, et suudame laupäevaks taastuda, sest Kehra näol on tegemist tugeva vastasega. Ootan kahe võrdse meeskonna heitlust, aga mullusest mäletan, et Kehra vastu on meie poistel kuidagi eriti kõrge motivatsioon hästi esineda.»

HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi viimase nelja nädala sisse mahtus viis mängu. Kui 14. novembril kaotati Eesti meistriliiga kohtumises võõrsil Põlva Servitile 24:29 (Uku-Tanel Laast 8 väravat), siis edasi nopiti neli järjestikust võitu. Eesti karikafinaali pääsesid kehralased kahe võiduga HC Viljandi üle – 34:26 (Laast 8) ja 38:30 (Laast 7) ning kahes liigamängus saadi samuti kirja võidupunktid. Esmalt alistati võõrsil Aruküla 39:34 (Laast 11) ja kolmapäeva õhtul kodus Audentes 39:21 (Laast 12).

Peatreener Jüri Lepp ei loo illusioone, et reis Soome tuleks kerge: «Meil on Riihimäel alati raske olnud, Cocks on väga tugev kodumeeskond. Aga meie eesmärk on nelja parema hulka saada ning iga punkt antud hetkel on tähtis. Oleme saanud neli võitu järjest ning oleme ka planeerinud oma ettevalmistuse nii, et detsembris saabuks hea vorm. Lisaks on vigastusest paranenud Indrek Napsep ja kaugel pole ka Kaupo Liiva naasmine, seega arvan, et oleme õigel teel nii Balti Liigat kui lähenevaid karikafinaale silmas pidades.»

Servitit ootab Läti liiga tugevnenud liider

Teistes 7. vooru mängudes on tugev riigisisene vastasseis Brestis, kus kohalik HC Meshkov proovib punkte võtta Balti Liiga ainuliidrilt Minski SKA-lt. Valgevenes toimub laupäeval veel teinegi mäng, sest tabeli viimane Minski HC Vitjaz ootab külla Klaipeda Dragunast. Eesti teine esindaja ja tabelis teisel kohal asuv Põlva Serviti sõidab aga lõunasse ehk Riiga, kus viimases laupäevases kohtumises ollakse vastamisi kohaliku Celtnieks/LSPA-ga.

Serviti peatreener Kalmer Musting soovib Balti Liiga esimese ringi hästi lõpetada: «Erinevalt eelmistest aastatest oleme mänginud hea esimese ringi ja tahaks ka Riiast võidupunktid koju tuua. Aga tegemist on välismänguga ja kindlasti saab olema raske. Riialased on sel hooajal meeskonda tugevdanud, tõusnud koduliigas liidriks ja tean, et klubil on selge siht kuldmedalite suunas. Meeskonnas on tugevad liidrid, nagu näiteks tagamängija Artis Kurmens, aga ka mitmeid teisi koondislasi ning see ütleb juba mõndagi.»

Põlvalasi on viimastel kuudel kimbutanud mitmed vigastused ja haigused, ent Musting saab üle pika aja öelda, et sõidab mängule pea täisrivistuses. «Ainult Raido Peedomaa jääb koju, kuid teisipäeval eemal olnud Tauri Volt ja Kristjan Muuga tulevad kaasa ning peaks mõlemad olema valmis sekkuma. Viimased neli mängu Eestis oleme võitnud suureskooriliselt ja kuigi see võibolla pole parim ettevalmistus Balti Liigaks, oleme samas saanud rohkem keskenduda treeningutel üldfüüsilisele poolele, mis pikka hooaega silmas pidades on jälle kasulik.»

Laupäevased mängud:

15:00  Bresti HC Meshkov – Minski SKA (Brestis)

15:00  Minski HC Vitjaz – Klaipeda Dragunas (Minskis)

16:00  Riihimäki Cocks – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Riihimäel)

16:45  Riia Celtnieks/LSPA – Põlva Serviti (Riias)

Balti liiga tabeliseis 6. detsembri seisuga:

1. Minski SKA                               6        6       0       0       204:167         12

2. Põlva Serviti                             6        5       0       1       187:170         10

3. Riihimäki Cocks                         6        4       0       2       201:165         8

4. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper     6        2       1       3       172:169         5

5. Klaipeda Dragunas                     6        2       1       3       156:163         5

6. Bresti HC Meshkov                     6        2       0       4       170:170         4

7. Riia Celtnieks/LSPA                    6        2       0       4       170:197         4

8. Minski HC Vitjaz                         6        0       0       6       166:225         0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles