Pohlak: tarkus on leida õige treener õiges ajas ja õiges kohas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak tunnistas eile, et põhimõtteliselt jõuti Magnus Pehrssoniga töösuhtes kokkuleppele päeval, kui Eesti alistas Lilleküla staadionil 2:1 Aserbaidžaani ehk ligi kolm nädalat tagasi.

Pehrssoni puhul on seni tegemist rahvusvaheliselt suhteliselt tundmatu mehega, kuid nagu Pohlak märkis, siis Eesti koondise juhendajaks ei ole kunagi tulnud mehed, kes on varasemalt olnud mõne rahvusesinduse peatreenerid. Lisaks tõi ta välja tõiga, et tihtilugu ongi võimalik palgata treenereid, kes on kusagil ebaõnnestunud. «Tarkus on see, et leida õige treener õiges ajas ja õiges kohas,» lisas ta.

«Valik põhineb analüüsil ja loogikal, oleme teinud selgeks koondise tugevused ja nõrkused. Oleme teinud selle selgeks laial tasandil, nii juhatuse kui ka sportliku juhtkonna tasandil. Sellest lähtuvalt otsisime ka treeneritüüpi, kes suudaks kinnistada meie tugevused ja kelle tugevad küljed oleksid ka meie nõrkused,» põhjendas Pohlak.

«Minu eesmärgiks oli saavutada peatreeneri valimisel maksimaalne tugi liidus sportliku poole pealt ja mängijate esindajatelt. Saime sealt rohelise tule. Viimasel nädalal olen mõne mängijaga lõunat söönud ja loomulikult oleme selle protsessi läbi rääkinud. Arvan, et see protsess õnnestus mul hästi läbi viia,» märkis alaliidu juht, et uus juhendaja sai toetushääli mitmelt rindelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles