Jämsä sõitis end veerandfinaalis tühjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä
Andrei Jämsä Foto: Raigo Pajula

Sõudeliidu peasekretär Jaan Tults ütles pühapäeval Andrei Jämsä veerandfinaali koosseisu nähes, et mees peab edasipääsuks imega hakkama saama. Korra ta juba tegi seda. Eile paraku imet ei sündinud.


«Ma ei suuda sõita nii nagu tahaksin. Tahaksin küll kõvemini pingutada, aga ei saa – alateadvuses on vana vorm veel sees,» laiutas Jämsä Pekingi sõudekanali ääres käsi.



Paar minutit tagasi oli lõppenud veerandfinaal, kust 26-aastane sõudja end kolme parema hulka murda ei suutnud. Poolfinaali koht jäi 5,39 sekundi kaugusele. Tegelikult jäi Jämsä ise oma sõiduga rahule – erinevalt eelsõidust suutis ta pidevalt tempot tõsta. Ta sõitis end täiesti tühjaks, andis maksimumi.



«Lootsin siin paremat sõitu näidata. Samas väga pettunud ma pole – terve  aasta on väga ebastabiilne olnud,» arutles Jämsä, kellele juba olümpiale pääsemine oli omamoodi boonus. Lõpetanud 2006. aastal hooaja, mis tipnes Etoni MMi pronksiga neljase eessõudjana, tabasid Jämsät salapärased haigused, mis sundisid mehe peaaegu aastasele võistluspausile.



Alles aasta tagasi koormusi kasvatama hakanud Jämsä lunastas olümpiapileti viimasel minutil, pääsedes juunis toimunud Poznani kvalifikatsiooniregatil kolmandana Pekingisse. Vormi timmimiseks jäi pisut rohkem kui kuu aega, ent see polnud piisav.



«Pärast Poznani valikvõistlust oli treeningutel suur tahtmine. Tagantjärele vaadates tuleb tõdeda, et seal oli mul parem minek kui täna siin,» avaldas Tatjana Jaansoni käe all treeniv Jämsä. «Ma ei tohi mõelda, mida valesti tegin, et siin poolfinaali ei pääsenud. Pean hoopis mõtlema, mis õigesti tegin, et siia üldse jõudsin.»



 Tema laeks Pekingi olümpialt jääb, kas C- või D-finaal (kohad 13.–18. või 19.–24.). See, kus sõidus ta osaleb, selgub tänases C/D-finaali valiksõidus.



«Muidugi lähen järgmist sõitu võitma. Teistsuguste mõtetega poleks mõtet starti minnagi. Lähen endast maksimumi andma!» kinnitas Jämsä.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles