MM-loos tõi eelmise finaali kordusetenduse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Neli aastat pärast seda, kui Hispaania ja Holland selgitasid 2010. aastal Johannesburgis MM-tiitli omaniku, lähevad samad koondised Salvadoris 2014. aasta finaalturniiri B-grupi avamängus taas vastamisi. Loos ei toonud kaasa ühte paljukardetud tõelist surmagruppi, kuid nii mõnigi peatreener võib tugevate vastaste tõttu hambaid kiristada.

Peale Hispaania ja Hollandi kuulub B-gruppi ka üks Lõuna-Ameerika tugevamaid meeskondi Tšiili, kes saab värskendada eelmise MMi alagrupis tehtud tutvust hispaanlastega, ning kahtlemata ei saa alahinnata ka Austraaliat. «Sellest tuleb kõigi aegade raskeim MM,» ennustas tiitlikaitsja Hispaania peatreener Vicente del Bosque päev enne loosimist prohvetlikult.

Samamoodi pidi pärast loosimist oma varasemaid sõnu kiruma Portugali supertäht Cristiano Ronaldo, kes sõnas: «MMi võivad võita Brasiilia, Hispaania ja Saksamaa. Loodetavasti ei kohtu me mõnega neist kohe turniiri alguses.» Ent just nii läks – Portugal loositi samasse gruppi Saksamaaga. Lisaks neile kahele on G-grupis veel USA ja Aafrika selle turniiri suurim edulootus Ghana. USA peatreener Jürgen Klinsmann võttis aga loositulemused kokku stoilise rahuga, lausudes BBC-le: «Enam raskemaks minna ei saa, kuid see ongi MMi võlu. Ootame põnevusega.»

Loosimise järel jäi del Bosque samuti rahulikuks. «Märkisin kusjuures hommikul sõprade seltsis viibides, et sisetunne ütleb: läheme alagrupis Hollandiga uuesti vastamisi. Ja kujutate ette, juba esimeses mängus. Samas on vaimses plaanis kindlasti hea, et peame juba avavooruks sajaprotsendiliselt valmistuma, sest tõenäoliselt peaksime alagrupis teiseks jäädes kohtuma kaheksandikfinaalis Brasiiliaga,» lausus ta ajalehele Marca.

Ühtlasi märkis Hispaania juhendaja, et tema meelest ei sattunud Hispaania kõige tugevamasse alagruppi. Nimelt viis loos D-gruppi kokku Uruguay, Inglismaa ja Itaalia, neljandana on samas grupis Costa Rica. Viimastel aastatel suurturniiridel järjepidevalt põrunud Inglismaal oldi ühelt poolt loosi üle pisut pettunud, teisalt aga avaldati lootust, et varasematel turniiridel nõrkade alagrupivastastega püstihädas olnud inglased suudavad ehk niisuguses alagrupis näidata pingevabamat mängu.

Uruguay jõudis eelmisel finaalturniiril mäletatavasti poolfinaali, Itaalia lülitas aga inglased konkurentsist välja mullusel EMil. FIFA tabelis on uruguaylased kuuendal ja itaallased nende järel seitsmendal kohal, Inglismaa päralt on 13. tabelirida. «Meie grupis on sama hästi kui kaks asetatud meeskonda,» ütles Hodgson BBC-le. «Aga ma olen endiselt positiivne, sest ei või iial teada, mis saama hakkab.»

Alagrupi avamäng Inglismaa-Itaalia vahel peetakse seejuures keset vihmametsi asuvas Manauses, kusjuures Hodgson oli enne loosi märkinud, et just sellesse linna ei sooviks ta keeruka kliima tõttu sõita. Inglismaa peatreeneri avaldusele reageeris tuliselt Manause linnapea Arthur Virgilio, sõnades, et ka nemad ei soovi inglasi näha. «Selliste vabanduste otsimine näitab ükskõiksust ja ülbust. Viisakas oleks hinnata seda, mis on ilus, ning miski pole ilusam kui Amazonase kaldal asuv Manaus,» sõnas Virgilio.

Loosiga võivad aga suhteliselt rahule jääda nii võõrustajameeskond Brasiilia, kes peab turniiri avakohtumise Horvaatiaga, kui ka turniiri teine suursoosik Argentina. Euroopa riikidest oli enim õnne Prantsusmaal ning ka eelmisel kahel MM-finaalturniiril loosiga ebaõnne kogenud Elevandiluurannik võib sedapuhku rõõmustada.

Samas märkis samuti õnnega koos olnud belglaste kapten Vincent Kompany, et H-grupis Venemaa, Alžeeria ja Lõuna-Koreaga mängimine võib meeskonnale hoopis suured pinged peale panna. «Kindlasti ei tule kerge mängud, sest meil on kohustus sellest alagrupist edasi pääseda,» lausus Belgia koondisega hiilgava valikturniiri teinud Kompany.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles