Keel valib 20 mehe seast, kellega hakata võitlema MM-pileti eest

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Avo Keel.
Peatreener Avo Keel. Foto: Arvet Mägi

Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel nimetas 21 meest, kes on esialgses valikus 3.–5. jaanuarini Saksamaal Ludwigsburgis toimuvaks MM-kvalifikatsiooni otsustava kolmanda ringi turniiriks.

Kandidaatide ringi kuulub seitse välisklubides pallijat, Eesti meeskondadest on viie mängijaga esindatud Bigbank Tartu, TTÜst sai kutse neli, Tallinna Selverist kolm ja Pärnust kaks meest.

Pärast jutuajamisi mängijatega sai selgeks, et Keel saab valiku teha siiski 20 mehe seast. «Pärnu kaptenit Andrus Raadikut vaevab vigastus, täpsemalt luuümbrise põletik ning seetõttu jääb tema koondisemängudest eemale,» rääkis Keel. Vigastatud on pikalt olnud ka Saksamaal TV Bühlis palliv Martti Juhkami, kes on detsembri lõpuks aga valmis väljakul tegusid tegema. «Juhkami saabub 20. detsembril ja selleks ajaks on tal Saksa arstidelt ka mängimiseks roheline tuli. Mängupraktikat tal muidugi pole, aga eks see selgub, mis seisus ta on,» lisas Keel.

Pärast Eesti karikavõistluste finaalmänge, mis peetakse 14.-15. detsembril Kuressaares, nimetab Keel need 17 meest, kes alustavad ettevalmistuslaagriga 17. detsembril Tallinnas. «Paljudel on veel detsembris euromänge ja seetõttu liitutakse koondisega eri aegadel. Eks ettevalmistus koosneb alguses kangisaalis käimisest ja seejärel saame veidi ka saalis treenida, aeg on väga piiratud. Lõpliku valiku teen pärast Kuressaares nähtut, seal saan kodumaal pallivatest meestest pildi, millises vormis keegi on. Loodan, et keegi endale vahepeal mingit vigastust ei korja,» sõnas juhendaja.

Lisaks võõrustajatele on Eesti vastasteks Horvaatia ja Türgi. «Saksamaal on kodupubliku toetus ja nemad on kasvõi EMi tulemuste põhjal favoriidid, aga reaalsed võimalused on kõigil,» usub Keel. «Kõik neli meeskonda lähevad kõvasti võitlema ja sellisel lühikesel turniiril piisab, kui kellelgi tuleb üks kehv päev ja seis muutub.»

«Horvaatia oli Euroliigas teine, nad olid 2000ndate aastate keskel väga tuegvad, ent sellest koosseisust on alles paar-kolm meest ja toimunud on noorenduskuur. Türgil on valik lai ja kunagi ei tea, kes koondisesse võetakse, aga infot on nii nende kui Saksamaa kohta päris palju,» kommenteeris Keel vastaseid.

Kokku on 3. ringis 5 gruppi, võitjad kvalifitseeruvad lõppvõistlusele, samuti parim teise koha omanik.


Koondise kandidaadid

•    Sidemängijad: Kert Toobal, Kusti Nõlvak, Martti Keel

•    Temporündajad: Ardo Kreek, Siim Ennemuist, Andri Aganits, Raimo Pajusalu, Timo Tammemaa

•    Nurgaründajad: Keith Pupart, Martti Juhkami, Robert Täht, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Jaanus Nõmmsalu

•    Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan, Mart Tiisaar, Hindrek Pulk, Argo Meresaar

•    Liberod: Rait Rikberg, Edgar Järvekülg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles