Partõka pani endale kolme plussi

Tarmo Lamp
, veebimeister / kujundaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Partõka .
Elina Partõka . Foto: Raigo Pajula.

Naiste 200 meetri vabaujumises 2.00,64ga enda nimele kuuluvat Eesti rekordit uuendanud Elina Partõka oli pärast starti rahulolematu. Ta hindas enda esitust nelja miinusega. Hiljem alandas hinnet veelgi – kolm pluss. Ja mitte teragi rohkem.


Piiga tuju ei parandanud ka teadmine, et pälvis seni võistlustules olnud eestlastest parima, 28. koha. «Ma ei saa endaga rahul olla. Eesmärk oli ujuda alla kahe minuti. Aeg jääb kripeldama,» raputas 2.00,64ga oma eel-ujumise võitnud Partõka pead. «Algus oli liiga kiire. Lõpus vajusin ära.»



Viiest seni stardis olnud eestlasest on rahvusrekordit uuendanud neli. Kõik need tulemused on eestlased poolfinaalist kaugele jätnud. «See on meie Eesti ujumine!» põrutas Partõka.



 «Tulemused on meie mõistes muidugi üsna kõvad, aga maailma mõistes nigelad. Rekord ei loe, koht loeb! Parem oleks poolfinaalis olla kui Eesti rekordiga kolmandas kümnes,» jätkas ta. «Tahtsin siin poolfinaali saada, aga seniseid tulemusi vaadates mõistsin, et see saab raske olema. Ujumises on meeletu areng olnud.»



Eelmine Eesti rekord, 2.01,75 oli püstitatud Partõka enda poolt 8. juulil 2007 Bratislavas. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles