Kurikuulus treener nõuab USA Anti-Dopingu Agentuurilt 30 miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trevor Graham
Trevor Graham Foto: SCANPIX

Endine kergejõustikutreener Trevor Graham kaebas USA Anti-Dopingu Agentuuri (USADA) kohtusse ja nõuab neilt 30 miljonit dollarit, kuna tema hinnangul rikkus USADA tema mainet, süüdistades teda sportlastele keelatud ainete andmises.

Grahamile määrati 2008. aasta juulis eluaegne juhendamiskeeld, kuna väidetavalt abistas ta oma treeningugruppi kuulunud sportlasi keelatud ainete hankimises, vahendab uudisteagentuur AP.

Grahami treeningugruppi on kuulunud nii Marion Jones, Tim Montgomery kui Justin Gatlin, teadupärast on kõik kolm dopingu pruukimisega vahele jäänud.

Telefoniintervjuus AP-le rääkis Graham, et USADA määras talle eluaegse keelu ilma temaga rääkimata. «Sellepärast ma nad kohtusse kaebangi,» selgitas Graham, kes kavatseb end kohtus ise esindada. «USADA mustab avalikult minu nime, nagu oleks ma süüdi mõistetud. Aga mind pole süüdi mõistetud, sest minu üle pole üldse kohut peetud.»

2008. aastal määrati Grahamile aastane koduarest, kuna ta oli föderaaljuurdluse käigus valetanud.

Mäletatavasti saatis Graham 2003. aastal anonüümselt dopinguküttidele süstla, mis sisaldas selle hetkeni tuvastamatut tehissteroidi THG-d ning sellest sai alguse BALCO labori dopinguskandaal. Algselt lubati Grahamile immuunsust, kui ta USADA-d uurimise käigus abistab, ent kuna ta oli valetanud, tühistati esialgne lubadus.

Grahami arvates rikkus USADA põhiseadust ning tema õigusi, kuna talle ei tagatud õiglast õigusemõistmist. Seetõttu nõuab Graham, et talle antaks nüüd õigus ennast korralikult kaitsta ja oma nime puhtaks pesta, samuti soovib ta, et saaks jälle treeneriametit pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles