Video: Mark Selby tegi imelise löögiga snuukriajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Selby.
Mark Selby. Foto: SCANPIX

Tiitlikaitsja Mark Selby demonstreeris snuukri Suurbritannia meistrivõistlustel tippvormi, lüües poolfinaalis iga snuukimängija unistuse ehk 147 punkti andva maksimaalse breigi.

Elus teist korda selle saavutuseni jõudnud Selby tegi ühtlasi snuukri ajalooraamatusse uue sissekande, sest tegu on suurturniiride ajaloo sajanda maksimaalse breigiga. Seejuures mängis Selby end nii pruunil kuulil kui ka viimast musta kuuli lüües väga raskesse olukorda, kuid tuli mõlemast eisust auga välja.

Maksimaalne breik tõi Selbyle ühtlasi sisse kopsakad 55 000 naela, millele võib lisanduda veel 4000 naela turniiri parima tulemuse eest - juhul, kui ükski teine mängija ei suuda inglase saavutust korrata.

Selby kontrollis oma poolfinaali Ricky Waldeni vastu kindlalt ja võitis lõpuks 9:5. Teises poofinaalis alistas Neil Robertson otsustavas freimis 9:8 Stuart Binghami. Finaal peetakse pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles