Celticu fännid laamendasid Anieri klubi kodustaadionil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glasgow Celticu mängijad.
Glasgow Celticu mängijad. Foto: SCANPIX

Šotimaa suurklubi Glasgow Celtic algatas uurimise oma fännide vastu, kes lõhkusid Eesti koondise ründaja Henri Anieri koduklubi Motherwelli vastu reedel peetud kõrgliiga kohtumises vastaste kodustaadionit ja loopisid platsile tulevärki.

Celticu toetajad süütasid enne mängu algust tõrvikuid ja viskasid platsile tossupommi. Pärast Kris Commonsi avaväravat lendas taas platsile tõrvik, mis oleks äärepealt tabanud Celticu enda väravavahti Fraser Forsterit, seejärel heideti aga väljakule järjekordne suitsupomm ning kohtunik pidi mängu peatama.

Mängu järel avastati lisaks, et Celticu fännidele eraldatud sektoris on kümned toolid puruks pekstud. Celtic üllitas kohe kiire avalduse, kus mõistis toimunu hukka. Teravalt võttis laamendajate aadressil sõna ka Celticu peatreener Neil Lennon, nimetades juhtunut mõttetuseks.

«Ma ei saa aru, mida nad mängule juurde annavad. See oli meie väravaalune, kus oli meie oma väravavaht. Ma ei taha selle pärast muretseda, et keegi talle kogemata mingi asjaga vastu pead viskab,» lausus Lennon BBCle. «Ei mõista, mis neid sellise tegevuse juures erutab. Mind jätab see igatahes täiesti ükskõikseks – nad ei muuda atmosfääri mitte mingil moel paremaks,» pahandas Lennon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles