Kaia Kanepi lõi eestlaste sombuse olümpia särama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Raigo Pajula

Kuigi Pekingi taevas pole päikest praktiliselt kunagi näha, lõi see eile hilisõhtul vähemalt Eesti fännide hinges täies hiilguses särama. Selleks polnud vaja muud kui Kaia Kanepi võitu Flavia Pannetta üle.


«Isegi üllatusin, et nii hästi mängisin!» muigas Pekingi olümpia tenniseturniiril võiduga alustanud Kanepi.



Avaringis alistas ta maailma edetabelis endast täpselt 30 kohta kõrgemal ehk 17. positsioonil paikneva itaallanna Flavia Pennetta 6:2, 7:6 (8:6).



23-aastase eestlanna treener Pablo Giacopelli jäi hoolealuse esitusega ülimalt rahule. «Mul on äärmiselt hea meel, et Kaia on psühholoogiliselt nii tugev,» rõõmustas Giacopelli. «Tegelikult oli mängu jooksul mitmeid hetki, kus ta võinuks ära kukkuda, aga Kaia suutis pärast viienädalast pausi (Kanepil oli veidi vähem kui kuu aega tagasi pimesooleoperatsioon – toim) niimoodi mängida. Esimene sett oli fenomenaalne, täiesti veatu tennis!»



Kanepi läks esimeses setis kiirelt 5:0 juhtima ning palju ei puudunud, et ta võitnuks selle 6:0. «See oli täielikult minu mäng, agressiivne tennis,» oli neiu ka ise endaga rahul. «Olen piisavalt puhanud ja värske, lisaks oli tahtejõud suur. Vahel ajab see mind krampi, aga seekord õnneks mitte.»



Teises setis sai Eesti esinumber samuti kiirelt 3:1 eduseisu, ent kogu kohtumise tujutult tegutsenud 26-aastane Pennetta suutis seisu viigistada ning ka 5:4 juhtima minna. «See ei olnud esimene kord, kui juhin, aga vastane suudab järele tulla ja mööda minna,» sõnas Kanepi rahulikult. «Olen mitmeid kordi sellises olukorras olnud.»



Matš leidis lahenduse alles kiires lõppmängus, kus Kanepi jäi 0:3 ja 1:4 kaotusseisu, kuid võitis lõpuks 8:6. «Sisendasin endale, et pean jätkama oma mängu ja olema agressiivne,» meenutas ta.



Kanepi tegi tund ja 36 minutit kestnud kohtumises kaheksa topeltviga, esimese servi protsent oli vaid 47. «Tegelikult värskena oli serv väga hea, aga väsimusega lagunes ära,» tunnistas ta. «Topeltvigu oli ka natuke liiga palju, pean kindlasti veel serviga vaeva nägema.»



«Teist servi lõi Kaia tõeliselt agressiivselt,» lisas Giacopelli. «Kui tal see välja tuli, ei suutnud Flavia midagi teha. Olen serviga väga rahul.»



Eestlanna matšist vaid ülivõrdeis rääkinud Giacopelli hinnangul on Kanepi sellist tennist näidates paljudele kõvaks pähkliks. «Kui ta niimoodi mängib, võime temalt palju loota,» uskus Giacopelli. «Selleks peab vastane ikka väga hästi mängima, et teda võita.»



Kanepil ei jäänud muud üle kui treeneri sõnu kinnitada. «Olen nõus – kui suudan taset hoida ja mängida kogu matši niimoodi nagu täna esimeses setis, on kõik võimalik,» lausus ta.



 Teises ringis läheb Kanepi vastamisi Virginie Razzanoga (WTA 29). 25-aastane prantslanna alistas avaringis 6:3, 6:3 kreeklanna Eleni Daniilidou. Mäng on kavas täna Eesti aja järgi kell 12 päeval.



Võidu korral võib Kanepi kolmandas ringis vastamisi minna kodupubliku lemmiku Na Liga, kes lülitas konkurentsist venelanna Svetlana Kuznetsova.


Mäletatavasti on Kuznetsova see, kes lõpetas Kanepi edutee tänavuste Prantsusmaa lahtiste veerandfinaalis.



«Kui peaksin mingil imekombel Roger Federeri vastu mängima ja tema avaringis kaotaks, siis mõtleksin küll, et kihvt,» ei pidanud Kanepi Kuznetsova langemist millekski eriliseks. «Naiste tennises on viimasel ajal palju selliseid allajäämisi olnud, seega ma ei ole väga üllatunud.»



Giacopelli uskus, et Li vastu oleks Kanepil head võimalused. «Ta on küll ohtlik ja tugev, kuna mängib kodus, aga ta on täiesti tavaline inimene kahe käe-jalaga, Kaia võib teda võita küll,» arvas ta. «Kuigi täna mängis Kaia küll nagu mingi maaväline olend!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles