Vahva galerii: lõvid ja kotkad madistasid NFLis lumest hoolimata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika jalgpalliliigas NFL pidasid omapärase kohtumise Philadelphia Eagles ja Detroit Lions - nimelt peeti mäng lumetormis.

Philadelphias hakkas lund sadama kaks tundi enne mängu algust ja sadu tihenes mängu ajal veelgi. Suurimat peavalu valmistas see väljaku hooldajatele, kes pidid labidate, puhurite ja kõikvõimalike muude vahenditega väljaku jooni puhtana hoidma. Koomiline olukord tekkis ka siis, kui kohtunikud tahtsid esimest korda kasutada NFLis tavapärast telekordust - ekraani ette kogunedes avastati, et telepildis pole kahjuks eristatav ei pall ega ka selle pillanud Joique Bell, rääkimata nüanssidest, mis võimaldanuks õigusemõistjatel otsust langetada.

Mängijad ei lasknud end seevastu lumesajust suurt häirida ning kodupubliku rõõmuks võttis Eagles 34:20 võidu. Tõsi, kumbki meeskond isegi ei üritanud löögiväravat saavutada. «Pidamist ei olnud ju üldse!» torises Eaglesi treener Chip Kelly, kui temalt selle kohta uuriti.

Lund sadas ka enamiku teiste mängude ajal ning ehkki kohtumised õnnestus kõikjal kenasti ära pidada, said näiteks paar Minnesota Vikingsi mängumeest ootamatu ehmatuse osaliseks - lumesaha roolis istunud uljaspea oleks äärepealt ka nemad platsilt minema pühkinud. Eaglesi-Lionsi mängul valitsenud ilmaolud võtab aga ilmekalt kokku allolev video: olude sunnil inimlumesahka mänginud Lionsi püüdja Calvin Johnson sai küll palli kätte, ent lisaboonusena kaasa ka terve kiivritäie lund.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles