Northug: kavatsen Sotšis venelaste elu hävitada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Sotši taliolümpiamängud lähenevad ja aina sõjakamaks muutub ka Norra suusatäht Petter Northug, kes lubas koha kätte näidata kõikidele venelastest konkurentidele eesotsas Maksim Võlegžaniniga.

Norra meeskond kaotas Lillehammeris MK-etapil teatesõidus esikoha Venemaale, kusjuures just Northug pidi viimasel etapil Võlegžanini paremust tunnistama. «Pole hullu, Venemaal võidame neid. See on üks mu suuri unistusi – alistada venelased nende enda kodus,» praalis Northug ajalehele Verdens Gang. «Olümpia on kõige tähtsam. Seda mäletatakse.»

Võlegžaninile saatis norralane aga eraldi sõnumi. «Teatesõidus tuleb sõda. Loodetavasti oleme jälle kõrvuti rajal ja siis hävitan tema elu. Nii, et ta ei tule enam kunagi tagasi rajale,» teatas Northug.

VG ajakirjanik uuris, mida Northug niisuguste avaldustega taotleb. Northug teatas seepeale: «Eesmärk on hävitada nad vaimselt, sõnadega ja eelkõige rajal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles