Endine treener: Värnik on südamlik ja tore inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine odaviske maailmameister Andrus Värnik
Endine odaviske maailmameister Andrus Värnik Foto: Mihkel Maripuu

Joobesseisundis autot juhtinud odaviske eksmaailmameister Andrus Värnik on oma ekstreener Toomas Merila sõnul tegelikult südamlik ja tore inimene.

«Paljud odaviskajad sarnanevad rokkstaaridele. Odaviskajad pahvatavad äkki ja teevad aeg-ajalt väga häid asju. Ja samas ka rumalusi,» rääkis Merila saatele Ringvaade.

«Värnik on fanaatiline treenija. Ta oli öösel tööl ja päeval tegi trenni. Selles mõttes uskumatu mees ja väga hea õpilane, minul pole talle ühtki etteheidet öelda,» lisas Merila, kelle sõnul oli neil viieaastase koostöö jooksul vaid üks intsident, kus Värnik korda rikkus. Nimelt patustas ta ühes laagris liigselt alkoholiga.  

«Kui ta minu juurde tuli, siis ta oli eelmisel aastal 69 meetrit visanud ja ega tal suurt midagi öelda polnud. Leppisime kohe kokku, et esimesel aastal teed kõik nii nagu sulle öeldakse ja kui väga vaja, siis küsid ka. Järgmisel aastal võid natuke rääkida ka. Ma jätsin talle karmi mulje. Üks kord astus üle neist ainult, kui nad tegid laagris rannagrilli ja Andrus manustas alkoholi liigselt,» rääkis Merila.

Samas ei tahtnud endine treener oma õpilase tegemisi õigustada. «Mida suuremad saavutused, seda suurem on ka kohustus ja vastutus eeskuju näidata. Ta on ju noorematele iidoliks. Ega need tembutamised head asjad ole. Kõige naljakam on see, et ta tembutab ära ja siis väga kahetseb seda. Ta on väga südamlik ja tore inimene tegelikult,» avaldas Merila.

Merila sõnul viskas Värnik täna treeningul 78-meetrit ning treeneri hinnangul olevat mees praegu 80-meetri vormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles