Bengals ja Hunt said jäises ilmas kuuma võidu

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NFL-i AFC konverentsi play-off.
NFL-i AFC konverentsi play-off. Illustratsioon: Pm

Ei saa öelda, et kõigil Eesti talisportlastel kehvasti läheks. Kui ei suju suusarahval, sujub ameerika jalgpalluril Margus Hundil, kelle koduklubi Cincinnati Bengals alistas jäises ilmas peetud tähtsas kohtumises Indianapolis Coltsi 42:28, jätkab üheksa võidu ja nelja kaotusega AFC põhjadivisjoni liidrina ning hoiab konverentsis kolmandat asetust.

Nüüd, kus ookeani taga on olud põhjamaiseks muutunud, saab ameerika jalgpalli talispordi kilda arvata: Philadelphia Eagles ja Detroit Lions mängisid tuisus ja põlvini lumes, Bengals kaheksa miinuskraadiga.

Pisteliselt mänguaega saanud Hunt sõnas, et ilmal oli võidus suur roll: «Meil ei ole sisehalli, tegime nädal otsa külmaga trenni. Colts mängib ja harjutab aga katuse all. Mäng toimus jäistes tingimustes, eelnevalt sadas ka lund. Meie olime külmaga kohanenud, Colts mitte.»

Pärast nelja keskpärast nädalat sai Bengalsi mängujuht Andy Dalton enda ja rünnaku käima, söötis kolm ning jooksis ühe touchdown’i, läbimurdja BenJarvus Green-Ellise lisas omalt poolt kaks. Ehk siis Colt­si kaitse murdus, kuid vaat et suuremat rolli mängis Bengalsi ründeliin, kes Daltonit sedavõrd hästi turvas, et too sai rahulikult sööte jagada ja püsis terve kohtumise puutumatuna.

Samas lasi Bengalsi kaitse sisse paar andestamatut apsakat, millest üks – kui kuus meest üksteise järel ei suutnud Coltsi püüdjat La Von Brazili peatada – saab ilmselt NFLi hooaja suurima äparduse konkursi nominendiks.

Hunt: «Tegime, jah, liiga palju vigu vastaste mahavõtmisel, mistõttu sai Colts paar lihtsat touchdown’i. Ka vastaste mängujuhti Andrew Lucki ei suutnud me kordagi pikali rammida, sest ta on suur ja põikleb hästi.»

Kuigi meeskonnad omavahel enam ei kohtu, jätkub heitlus AFC lõunadivisjonis esikoha kindlustanud Coltsiga (8 võitu, 5 kaotust) play-off’i asetuse pärast. Bengals tõusis võiduga Coltsist mööda, kolmandaks. Kaks esimest pääsevad play-off’i avaringist vabaks.

Kolm vooru enne põhihooaja lõppu on konverentsis esimene asetus Denver Broncosil (11-2). Teine on New England Patriots (10-3), kes pühapäeval pigistas viimasel minutil välja võidu Cleveland Brownsi vastu. Samas on Patriotsil ees kaks karmi mängu võõrsil Miami Dolphinsi (7-6) ja Baltimore Ravensiga (7-6), kes peavad lahingut viimase play-off’i koha nimel. Seega on Bengalsil veel võimalus Patriotsi edestada.

Bengals kohtub tuleval pühapäeval Pittsburgh Steelersiga, kel lootused play-off’i jõuda on õhukeseks kulunud. Võidu korral, ja kui Ravens kaotab Detroit Lionsile, kindlustab Bengals divisjonitiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles