Selver sai eurosarjas raske 3:2 võidu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Keel Tallinna Selverit juhendamas.
Avo Keel Tallinna Selverit juhendamas. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tallinna Selveri võrkpallimeeskond kohtus täna Challenge Cup sarja põhiturniiri avaringis Holding Graziga Austriast ja sai võõrsil magusa 3:2 võidu.

Valitsev Eesti meister võitis kaks esimest geimi vastavalt 25:22 ja 25:23, ent kaotas kolmanda ja neljanda 23:25 ja 24:26 ning võitja selgus otsustavas geimis. Seal suutis Selver võita 16:14 ja kogu mängu seega 3:2. Kordusmäng peetakse 19. detsembril Tallinnas.

Selveri mäng sõltus täna suuresti diagonaalründaja Hindrek Pulga sooritustest - mees sai kokku 55 tõstet ning realiseeris neist 23 (efektiivsus +13). Selveri punktitoojad: Hindrek Pulk 29, Timo Tammemaa 13, Meelis Kivisild 12, Helar Jalg 10, Martti Rosenblatt 8, Martti Keel 5, Oliver Orav 2, Kristjan Õuekallas 1.

Selver kukkus Challenge Cup karikasarja pärast kaotust aste tugevama, Cev Cupi avaringis. Selveri tänane vastane jõudis põhiturniirile, alistades Ungari tiimi Fino Kaposvar kahel korral tulemusega 3:0 ja 3:1.

Selveri peatreener Avo Keel pidas eelinfo põhjal Grazi meeskonda sarnase tasemega vastaseks. «Usun, et kumbki meist ei lähe vastast alahindama ning täna tuleb võrdsete heitlus. Võidab see, kes suudab oma mänguvormi paremini realiseerida,» sõnas Keel.

Austrias toimuvale kohtumisele sõitis Selver 11 mehega, kes kõik valmis õhtul mängu sekkuma. Vastasmeeskonna peatreeneri Martin Plessli sõnul on Grazi meeskond poolprofessionaalne, lisaks kohalikele palluritele on hangitud üks leegionär USA-st ning üks Ungarist. Grazi võrkpall on Austrias viimastel aastatel ilma teinud just noorteklassides, suure osa Austria noortekoondistest moodustavadki Grazi kasvandikud.

Selveri meeskond peab tänases kohtumises harjuma tavapäratult väikese (mahutab umbes 500 pealtvaatajat) ja madala laega saaliga. «Veidi harjumatu madal saal on nende eelis, nagu iga kodusaal olema peabki,» kirjeldas olukorda Keel. Vastasmeeskonna mänedžeri Frederick Laure sõnul oli kohtumine planeeritud novembri keskel valminud uude halli, kuid vahetult enne avamist toimunud õnnetus ei võimaldanud seda. Nimelt lõhkes enne halli avamist veetoru ning ujutas seega üle kogu hoone. Selle tulemusena läks veel avamata hoone kohe remonti ning avatakse alles kevadel.

Kordusmäng Selveri ja Grazi peetakse järgmise nädala neljapäeval, 19. detsembril Tallinnas Audentese spordihallis. Teine eurosarjas osalev Eesti meeskond Pärnu VK peab avakohtumise Volley Team Bratislava vastu neljapäeval, 12. detsembril kell 20:00 kodusaalis. Korduskohtumine selles paaris toimub 18. detsembril Slovakkias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles