Mängijad mõnulevad ja meeskond muudkui võidab

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustas Peciukevicius (palliga) kostitas eile austerlasi 15 punktiga.
Augustas Peciukevicius (palliga) kostitas eile austerlasi 15 punktiga. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Rocki korvpallimeeskond on viimase kuuga justkui ümbersündinud – eurohooaega kahe kaotusega alustanud meeskond liigub viimasel ajal võidult võidule. Edutee sai eile jätku kodus EuroChallenge’i sarjas Viini Zepteri alistamisega 83:60. Pärast tsentri vahetust ja mitme olulise mängija vigastusest paranemist on Rockis kõik detailid paika loksunud.

«Väga mõnus on mängida – õpime järjest paremini üksteist tundma ja see väljendub ka väljakul. Usun, et saame tegutseda veel paremini,» lausus Rocki tagamees Gert Dorbek. «Kui tervel meeskonnal läheb hästi ja kõik tegutsevad mõnusalt ühtes rütmis, on ka igal mängijal lihtsam.»

Kogenud tsenter Janar Talts, kes on karjääri jooksul pallinud ka tugevates välis­klubides, tunnistas samuti, et meeskond tegutseb viimasel ajal hästi, kuid samas hoidus ta liigsest kiitusest. «Asjad on läinud hästi ja samamoodi tuleks ka edasi panna, kuid samas ei taha ma midagi ära sõnuda. Seepärast pole ka vaja kirjutada, et oleme kõvad,» lausus ta naerdes.

Eilse mängu ajal kerkis korduvalt mõtetesse küsimus, kuidas suutis Rock võõrsil Viini meeskonnale kaotada. Tartus ei tekkinud hetkekski tunnet, et vastane võib saada ohtlikuks. Vastupidi – Rock oli parem igas mänguelemendis ja kui üldse millegi pärast norida, on selleks pallikaotuste arv.

14 rünnakut, mis luhtusid enne pealeviskele jõudmist, on pisut liiast.

Rocki mängijad meenutasid võõrsil sama meeskonnaga peetud kohtumist ja tõid välja kaks olulist muudatust. Toona oli vigastuse tõttu platsilt eemal leedulasest mängujuht Augustas Peciukevicius, lisaks on vahepeal vahetunud tsenter – aeglasevõitu Uros Lukovici asemel on meeskonnas Vilmantas Dilys. Leedulane on seltskonda hästi sulandunud.

«Dilysel polnud kohanemisega probleeme, teine leedulane ootas ju ees, pealegi on kaasmaalane mängujuht. Aga ta ise oskab ka korvpalli mängida,» hindas Talts.

Rocki peatreener Gert Kullamäe leidis eile mänguminuteid kõigile pingil olnud meestele. Mõistagi jäi kõrvale laupäeval põlve vigastanud Joosep Toome ning temata tuleb hakkama saada ka järgmistel nädalatel. Peatreenerile valmistab heameelt, et vähemalt ülejäänud mehed on terved ja suudavad treeningul hästi pingutada.

«Tänu võitudele on meestel tuju hea ja treeningutel sujub kõik libedalt,» rääkis Kullamäe. «Meeskonnamängus tekib lumepalliefekt – kui hakkab hästi minema, siis lähebki. Üksikud võidud võivad väga palju muuta ning tekitada kõigis enesekindlust. See kehtib nii mängijate, treenerite kui ka sponsorite kohta. Nüüd on meie asi mitte libastuda, vaid jätkata sama hea hooga.»

Kullamäe meenutas, et mitme mängija vigastuse tõttu satuti hooaja alguses olukorda, mida ei osatud ette näha ka kõige hullemas unenäos. Pealegi olevat tegemist justkui uue meeskonnaga ja seepärast võttis ühtse tiimi tunde tekkimine aega.

«Meil on uued leegionärid, Janar Talts tuli välismaalt, Gert Dorbek Kalevist, lisaks uued noored,» loetles ta. «Tegelikult on ju loogiline, et mingil hetkel mehed harjuvad üksteisega ja asjad lähevad paremaks.»

Vaatamata ilusatele esitustele pole Rocki edasipääs EuroChallenge’i sarja järgmisesse ringi veel sugugi kindel. Kuna Södertälje alistas eile kodus Ventspilsi, pole tartlastel muud võimalust, kui ka ise tuleval teisipäeval Rootsi klubi alistada. Enne viimast vooru on Rockil, Ventspilsil ja Söder­täljel võrdselt kolm võitu ja kaks kaotust. Viimases voorus Ventspilsiga kohtuva Viini Zepteri jaoks on edasipääsulootused kustunud.

Korvpall

EuroChallenge

Tartu Rock – Viini Zepter 83:60

Rock: Peciukevicius 15, Kurbas 15, Simpson 13, Talts 13, Dorbek 13, Dlys 9, Eichfuss 4, Vene 1.

Södertälje – Ventspils 83:80

Tabeliseis: Rock 3-2, Ventspils 3-2, Södertälje 3-2, Viini Zepter 1-4

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles