Tobrelutsu ja Lessingu pea kohal ripub endiselt küsimärk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Raigo Pajula

Eesti laskesuusakoondise raudvara Indrek Tobreluts ja Roland Lessing sooviksid küll mõlemad karjääri jätkata, ent alaliidult kindlat vastust veel pole.



Pärast võrdlemisi ebaõnnestunud Vancouveri olümpiat ütles Lessing esialgu, et kavatseb karjääri ära lõpetada, ent pärast emotsioonide vaibumist tunnistas, et tema jätkamine sõltub pigem Elva Suusaklubi, mitte Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni (ELSF) toetusest. «Teen ikka edasi, ma ainult ei tea, kui hästi või halvasti see mul õnnestub,» sõnas lõppenud hooajal esimese eestlasena MK-sarjas 2. koha saanud Lessing.

«Suusaklubi poolt on toetus olemas, nemad võtavad asja väga tõsiselt, kunagine ­ELSFi president Tõnu Põder pani ise õla alla. Aga alaliidu koha pealt on praegu veel seis lahtine, ma ei tea rohkem, kui ajalehest loen.»

Ka Tobreluts möönis, et kuigi sooviks laskesuusatajana edasi tegutseda, on praegune seis üsna segane. «Hetkel pole ma targem kui näiteks kuu aega tagasi,» lausus ta nõutult. «Suure tõenäosusega ikka jätkan.»

Eelmise nädala lõpus võttis Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni juhatus vastu otsuse, et A-koondisele otsitakse peatreener välismaalt, ühtlasi alustati kahe kandidaadiga ka läbirääkimisi.

Tobrelutsu hinnangul see aga teda oluliselt ei puuduta. «Olen siiamaani treeninud Jüri Käeni näpunäidete järgi ja nii on see ka edaspidi, minu tegemisi see kindlasti ei mõjuta, selles osas ma arenguruumi ei näe,» põhjendas ta. «Ta on minu jaoks parim variant. Ma ei usu sellesse, et tuleb mingi välismaa treener ja kirjutab erilise treeningplaani. Jalgratast ju enam leiutada ei saa.»

Kui kõik kulgeb plaanide kohaselt, peaks uus peatreener teada olema hiljemalt järgmise nädala reedeks. Laskesuusatamise föderatsiooni peasekretäri Kristjan Oja sõnul on ka see üks põhjustest, miks Tobrelutsu ja Lessingu edasine saatus veel lahtine on.

«Põhimõtteliselt on need tõesti omavahel seotud,» tõdes ta. «Peatreener peaks nädala jooksul teada olema, tahaks loota, et siis saab ka kõik ülejäänu selgeks.»

Küll aga kinnitas Oja, et alaliidul poleks midagi Lessingu ja Tobrelutsu jätkamise vastu. «Poisid on terved, muidugi ei pane keegi neile kätt ette,» märkis ta. «Aga küsimus on selles, milliseid tingimusi saame pakkuda, ja seda ei oska ma praegu veel öelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles