Vormel-1 sarja otsitakse uusi meeskondi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 sarja stardirivi võib täieneda uute meeskondadega.
Vormel-1 sarja stardirivi võib täieneda uute meeskondadega. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) teatas oma kodulehel, et otsib uusi meeskondi, kes sooviksid osaleda vormel-1 sarjas.

FIA avaldusest võib välja lugeda varjatud kriitikat sarja praeguse kahe viimase meeskonna aadressil, kuna eraldi rõhutatakse seda, et kandidaatidel peab olema huvi ennast sarjaga pikaajaliselt siduda. Viimati lisandusid uued tiimid sarja 2010. aastal, kui tegevust alustasid Hispania Racing, Virgin ja Lotus. Virginist on tänaseks saanud Marussia ja Lotusest Caterham, Hispania muutus aga HRTks ja lõpetas mullu pankroti järel üldse tegevuse.

Toona oli vormel-1 sarja täiendusi hädasti vaja, sest varem olid üksteise järel lahkunud suurtootjad Honda, Toyota ja BMW. Nelja hooaja peale pole uued meeskonnad aga suutnud veel koguda ainsatki punkti.

Uued tiimid peavad esialgse osalemisavalduse esitama 3. jaanuariks ning tasuma ka 5000 dollarit. Kokku soovib FIA osalemisavalduse eest saada 130 000 dollarit, mis tuleb tasuda 10. veebruariks. Selleks ajaks peab tiim esitama ka täieliku dokumentatsiooni. Otsus, kas mõni sooviavaldaja ka sarja kvalifitseerub, langetatakse veebruari viimasel päeval. Kõige varem saab uus meeskond sarjaga liituda 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles