Vormel-1 sari pääses napilt farsiks muutumisest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1.
Vormel-1. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas võetakse alates uuest hooajast kasutusele uus punktiarvestus, kus viimane etapp Abu Dhabis annab topeltpunktid. Muudatus on juba kutsunud esile vormelimaailma üksmeelee pahameele, kuid nüüd selgus, et hooajaeelsel koosolekul oldi lähedal veel kummalisemale pöördele.

Nimelt lausus Red Bulli meeskonna nõustaja Helmut Marko väljaandele Sport Bild, et arutelu alustati veel äärmuslikumast ettepanekust. «Esialgu oli jutt, et topeltpunkte jagataks koguni nelja viimase etapi eest. See oleks ju kogu eelneva hooaja täiesti mõttetuks muutnud,» pahandas Marko, kes kinnitas ühtlasi, et Red Bull hääletas viimasel etapil topeltpunktide jagamise vastu.

Neljakordne maailmameister Sebastian Vettel on kommenteerinud uut reeglit ühe sõnaga: «Absurd.» Sarnast seisukohta on väljendanud ka terve hulk võidusõiduasjatundjaid. «Selline otsus kõlab nagu vastus küsimusele, mida keegi pole üldse esitanudki. Kõikide teiste etappide väärtus kahaneb,» lausus näiteks endine vormel-1 sõitja ja praegu telekommentaatori ametit pidav Martin Brundle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles