Eksootika: Tartu maratonil osaleb esmakordselt India suusataja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton.
Tartu maraton. Foto: Tarmo Haud

16. veebruaril tuleb Tehvandi suusastaadionil vardasse tõmmata ka India rahvuslipp, kuna esimest korda Tartu Maratoni 54-aastases ajaloos võtab talvisest laulupeost osa ka India suusataja.

56-aastane Preetam Singh osaleb Tartu Maratoni lühemal 31-kilomeetrisel distantsil. Samas ei ole tegemist sugugi lumevõõra inimesega. India suusamees on läbinud vahemikus 2011-2013 neli erinevat Worldloppeti poolmaratoni – kahel korral Engadini maratoni Šveitsis, Dolomitenlaufi Austrias ning La Transjurassienne’i Prantsusmaal.

Lisaks Indiale on järgmise aasta veebruaris toimuval 43. Tartu Maratonil eksootilisematest suusariikidest esindatud ka Austraalia, Taani, Tšiili ja Luksemburg.

Homme lõppeb 43. Tartu Maratoni esimene registreerimisvoor, mis tähendab, et kuni homme südaööni on võimalik Tartu Maratonile kirja panna kõige soodsama hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles