Austraalia kaheksapaadi tüür kiilus kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia kaheksapaat
Austraalia kaheksapaat Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi olümpial osaleva Austraalia meeste kaheksapaadi tüür kinni kiilus, sundides meeskonda suunda muutma ja rajalt peaaegu välja sõitma.

Dramaatiline manööver lõppes austraallaste jaoks siiski ilma suuremate probleemideta, kirjutab Reuters.

Austraalia kaheksapaati peetakse Pekingi olümpiamängude kuldmedalisoosikuks. Paati juhib kolmekordne olümpiavõitja James Tomkins, kelle jaoks Pekingi olümpiamängud on juba kuuendad.

Tomkinsi sõnul sai meeskond hea stardi, olles 500 meetri kaugusel maailmameistritiitlit kandvatest kanadalastest.

Tüür kiilus kinni paadivanem Marty Rabjohnsi vea tõttu ning satuti Kanada rajale.

«Hea start läks kaduma ja me kaotasime rütmi. Õnneks ei põrganud me teise paadiga kokku. Kui see oleks juhtunud, peaksime kohtunikele aru andma,» sõnas Tomkins.

Austraalia kaheksapaadi meekonna äpardus tõi spordivaatlejatele meelde 2004. aasta Ateena olümpia, kui Austraalia naiste kaheksapaadi sõudja Sally Robbins lõpetas keset finaalvõistlust lihtsalt sõudmise, kuna oli liiga väsinud.

Intsident tekitas Austraalias palju vastukaja ja Robbins sattus selle tõttu põlu alla.

Kriisi sekkus ka Austraalia tollane peaminister John Howard. Pärast seda saadeti kaheksapaadi naiskond nõustaja juurde ära leppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles