Klitško järgmist vastast ootab karjääri suurim palgapäev

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško.
Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Austraalia profipoksija Alex Leapai alistas hiljuti venelase Deniss Boitsovi ja sai sellega õiguse kohtuda poksimaailma valitseja Vladimir Klitškoga. Rahvusvaheliselt suhteliselt tundmatu Leapai tõusis sellega WBO sarjas esimeseks väljakutsujaks ja nüüd ootab meest ees karjääri suurim palgapäev.

34-aastase Leapai mänedžer ja treener Noel Thornberry sõnas, et lisaks WBO tiitlile lähevad järgmisel aastal toimuvas matšis mängu ka WBA ja IBFi meistrivööd, kirjutab AAP.

Samoalt pärit Leapai külastab enne matši ka oma sünnimaad, kus teda ootab ees kohtumine kohaliku kuninga ning peaministriga. «Nad tahavad talle anda oma õnnistuse,» sõnas Thornberry.

Thornberry sõnul ootab tema hoolealust nüüd ees karjääri esimene matš, kus tema teenistus ületab ühe miljoni euro piiri. Seejuures pole Leapai honorarid seni sellisele summale isegi mitte lähedale küündinud.

Praeguseks ei ole veel teada matši täpset toimumisaega ega ka toimumiskohta, kuid Thornberry loodab, et vastasseis leiab aset kusagil Aasias. «Austraalias see kindlasti ei toimu, kuna tiitlimatš on väga kallis. See võiks toimuda kusagil Hiinas või Singapuris. Huvi on tuntud ka Euroopast,» rääkis ta.

Leapai on senise karjääri jooksul pidanud profina 37 matši, millest ta on võitnud 30, viigistanud neli ja kaotanud kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles