Kanguri koduklubi sai magusa võidu ja tagas edasipääsu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur.
Kristjan Kangur. Foto: Giuseppe Cottini

Eesti korvpallikoondislase Kristjan Kanguri koduklubi Milano Emporio Armani alistas Euroliigas koduväljakul põnevusmängus 74:73 Bambergi Brose Basketsi ja kindlustas alagrupist edasipääsu.

Ülimalt tasavägises punkt-punkti mängus oli Milano veel vähem kui kaks minutit enne lõppu nelja silmaga taga, kuid lõplikult pöörati seis enda kasuks tänu Alessandro Gentile tabavatele vabavisetele 17 sekundit enne lõppu. Bambergi viimasel rünnakul pääses viskele Jamar Smith, kuid ei tabanud.

Vigastusest paranev Kangur istus täna Milano meeskonna pingil, kuid eestlase mängusaatmisega ei hakanud peatreener Luca Banchi veel riskima. Võitjate resultatiivseim oli 17 punktiga Gani Lawal, Gentile arvele jäi 16 ja Keith Langfordi arvele 15 punkti. Bambergi parim oli 15 punktiga Anton Gavel.

Võiduga tagasi Milano ühtlasi voor enne alagrupiturniiri lõppu edasipääsu, sest neil on nüüd viis võitu ja neli kaotust, mis annab Madridi Reali järel grupis teise koha. Nelja võidu ja viie kaotusega on kolmandal-neljandal kohal Istanbuli Anadolu Efes ja Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris. Bambergil on tabelis kolm võitu ja kuus kaotust.

Viimases voorus kohtuvad Bamberg ja Žalgiris seejuures Saksamaal omavahel, Milano sõidab külla alagrupi punasele laternale Strasbourgile ja Anadolu Efes võõrustab Reali.

Real jätkab aga Pireuse Olympiakose kõrval ühena kahest meeskonnast täiseduga, täna alistati kodus 79:66 Strasbourg. Nikola Mirotic kostitas külalisi 22 punktiga, Sergio Rodriguez lisas 14 ja Felipe Reyes 10 punkti. Strasbourgile tõi Antoine Diot parimana 17 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles