Hüppemäel võidutsenud Eesti kahevõistlejatele oli suusarajal konkurentide tempo liiast

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Tambet Pikkor, Kail Piho, Karl August Tiirmaa, Han Hendrik Piho, Kristjan Ilves.
Vasakult: Tambet Pikkor, Kail Piho, Karl August Tiirmaa, Han Hendrik Piho, Kristjan Ilves. Foto: Mihkel Maripuu

Ramsaus toimuval kahevõistluse MK-etapil oli täna kavas võistkondlik paarissprint. Hüppevõistlusel näitasid Kristjan Ilves ja Karl-August Tiirmaa suurepärast minekut ja pääseis suusarajale koguni esimesel kohal.

Suusadistantsil Ilves ja Tiirmaa aga tasapisi kustusid ja langesid 21 meeskonna konkurentsis lõpuks 18. positsioonile.

Teise Eesti tiimina olid täna võistlustules Kail Piho ja Han-Hendrik Piho, kes said hüppemäel 20. koha ja lõpetasid suusasõidu järel võistluse 19. positsioonil. Võitjale kaotasid Eesti tiimid vastavalt 2.21,7 ja 2.29,5.

Esikoha teenis Norra I (Mikko Kokslien, Jörgen Graabak), teine oli Norra II (Haavard Klemetsen, Magnus Krog) ja kolmandaks tuli Itaalia (Samuel Costa, Alessandro Pittin). Võitja edestas teisi esikolmiku liikmeid vastavalt 8,2 ja 8,8 sekundiga.

Seis enne suusasõitu:

Ramsaus toimuval MK-etapil said Eesti kahevõistlejad Karl-August Tiirmaa ja Kristjan Ilves hüppevoorus esikoha, edestades napilt Jaapani võistkondi.

Nii Tiirmaa kui Ilvese hüpe kandus 94 meetri kaugusele, Tiirmaa oli sellega oma vooru teine ja Ilves viies. Kokku andis see eestlastele 254 punkti ja napi edumaa kahe Jaapani meeskonna ees. Jaapani I võistkond stardib murdmaarajale 0,1 ja Jaapani II meeskond 0, 2 sekundit eestlastest hiljem.

Eesti II võistkond koosseisus Kail Piho ja Han  Hendrik Piho olid 87 ja 85,5 meetriste õhulendudega täna 20. kohal ja pääsevad murdmaarajale kaasmaalastest 1.31 hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles